X

O schioare a murit într-o avalanşă produsă în Alpii francezi

O femeie care făcea parte dintr-un grup de şapte schiori de fond de la Clubul alpin din Nisa a murit luni într-o avalanşă produsă în Alpii francezi, informează AFP, potrivit agerpres

Avalanşa s-a produs în miezul zilei în locul numit “Bec de l’Aigle”, la 2.500 de metri deasupra nivelului mării, în departamentul Alpes-de-Haute-Provence din Franţa, potrivit echipelor de salvare.

Citește și : Forţele ucrainene rămân pe poziţii în două oraşe-cheie din estul Ucrainei

Găsită la patru metri sub zăpadă şi în stop cardio-respirator, victima, în vârstă de circa 50 de ani, a decedat în pofida intervenţiei echipelor de salvare.

Patru membri ai grupului au fost, de asemenea, măturaţi de avalanşă, dar nu au fost răniţi. Doi dintre ei au fost preluaţi de echipele de salvare în stare de şoc.

Pentru salvarea schiorilor au fost mobilizate efective impresionante: trei elicoptere şi circa douăzeci de salvatori.

Agenţia franceză de meteorologie, Meteo France, emisese o avertizare de avalanşă de gradul 3 din 5 pentru ziua de luni pentru ansamblul masivelor din departamentele Alpes-de-Haute-Provence şi Hautes-Alpes. Cele două departamente se află în continuare sub avertizare “galbenă” de avalanşe până marţi.

Citește și : Facebook ELIMINĂ postările care sprijină asaltul din Brazilia

Cu mai puţin de o lună înainte de începerea Campionatelor Mondiale de Schi Alpin la Courchevel şi Meribel, în Alpii francezi (6-19 februarie), temperaturile ridicate şi ploile afectează pregătirea pârtiilor.

Mai multe staţiuni de schi din Alpi şi-au amânat deschiderea, programată iniţial pentru sfârşitul lunii noiembrie, din cauza lipsei zăpezii.

Tags: Alpes de Haute ProvenceAlpii franceziavalanşăfrantanisa
Categorii: Diaspora