O școală nouă va fi construită la Chișinău de Ministerul Educației și Cercetării

 Astfel, la moment, autoritățile lucrează asupra identificării terenului, unde aceasta ar urma să fie amplasată. Totodată, 17 instituții de învățământ din capitală urmează să beneficieze de proiecte de eficiență energetică din fondul Băncii Mondiale, iar alte peste 30 de instituții de învățământ din capitală vor fi dotate cu tablete interactive, calculatoare și echipament tehnic. Despre acest lucru s-a discutat astăzi în cadrul unei ședințe comune cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și echipa de consilieri municipali PAS din Comisia pentru educației din CMC.

La fel, 67 de grădinițe vor primi suport financiar a câte 6 mii de euro pentru materiale didactice și jucării, iar în 4 grădinițe unele grupe vor fi reparate, scrie deschide.md.


În cadrul discuției, părțile s-au referit și la problemele cu care se confruntă municipiul.

Citește și: A fost lansată Școala administratorilor de bloc

„Consilierii PAS i-au prezentat ministrului situația pe bugetul mun. Chișinău pentru anul 2024. Primarul nu vrea să aloce bani pentru grupele cu program prelungit și nu vrea să ofere bani pentru grădinițele din capitală. Primăria Chișinău nu prioritizează banii conform necesităților oamenilor, deși bani în bugetul municipal sunt. Poziția fracțiunii PAS este că grupele cu program prelungit, deschiderea de noi grupe și clase în grădinițe și școli, trebuie să fie o prioritate pentru domeniul educației din Chișinău. Totodată, Primăria Chișinău trebuie să valorifice spațiile din instituțiile de învățământ și să deschidă noi clase pentru a face față numărului mare de solicitări din partea familiilor de a înmatricula copiii în instituțiile de învățământ din capitală”, se menționează în comunicatul PAS.