X

O scrisoare buclucașă anulează vizita lui Pompeo în Coreea de Nord

Vizita secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, în Coreea de Nord, prevăzută la sfârşitul săptămânii trecute, a fost anulată din cauza unei scrisori a Phenianului pe care autorităţile americane au considerat-o belicoasă, potrivit cotidianului Washington Post, citat de AFP.

Conţinutul exact al scrisorii, ce poartă semnătura generalului nord-coreean Kim Yong-chol, nu a fost dezvăluit, relatează și agerpres.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Secretarul de stat Pompeo a primit scrisoarea vineri, i-a arătat-o preşedintelui Donald Trump, iar cei doi au decis anularea vizitei, conform dezvăluirilor publicate luni seară de Washington Post, care citează doi responsabili americani.

“I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene”, a scris vineri pe Twitter preşedintele Statelor Unite, anunţând anularea vizitei.

Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

Declaraţia lui Trump survine în urma indiciilor că regimul de la Phenian nu a făcut aproape nimic în direcţia renunţării la programul nuclear, în pofida promisiunilor liderului Kim Jong-un la summitul istoric din iunie din Singapore.

Trump a criticat totodată China, acuzând-o că nu depune eforturi suficiente pentru a asigura denuclearizarea peninsulei. El a lăsat însă uşa deschisă pentru o viitoare vizită a secretarului de stat la Phenian, atunci când relaţia economică între SUA şi China va fi ‘rezolvată’.

Tags: Coreea de NordDonald TrumpKim Yong-cholMike PompeoPhenianscrisoareSUA
Categorii: Știrile zilei