O sectă budistă din Japonia investighează acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de o călugăriţă

Publicat:

O sectă budistă investighează acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de o călugăriţă

Una dintre cele mai mari secte budiste din Japonia a anunţat marţi că a deschis o anchetă după ce o călugăriţă a acuzat un călugăr că a agresat-o sexual timp de 14 ani, iar un preot influent că a închis ochii, informează AFP.

Femeia, în prezent în vârstă de circa 50 de ani, îl acuzase deja pe călugărul mai în vârstă decât ea de viol, însă autorităţile i-au clasat cazul în 2019, potrivit mass-media, scrie stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Sub numele religios de Eicho, ea şi-a făcut publice acuzaţiile în ianuarie, precizând într-o conferinţă de presă că a fost supusă la “violenţe sexuale, intimidare şi izolare psihologică” de către călugăr într-un templu din vestul Japoniei.

Secta budistă Tendai, care îşi are sediul într-una dintre cele mai importante mănăstiri spirituale din Japonia, în apropiere de Kyoto, a deschis luni o anchetă cu privire la aceste acuzaţii, a declarat pentru AFP purtătorul său de cuvânt.

Un “daisojo” (cel mai înalt rang religios în ierarhia budismului japonez) octogenar l-a lăsat pe călugăr să acţioneze, ba “chiar l-a încurajat”, a acuzat călugăriţa în ianuarie.

Ea a cerut ca secta să îl revoce pe călugăr şi pe “daisojo”.

“Nu pot spune nimic pentru moment”, a replicat luni călugărul acuzat pe postul public de televiziune NHK.

Călugăriţa a precizat că speră ca declaraţiile sale publice să facă lumină asupra naturii foarte retrase a templelor, care, susţine aceasta, pot fi focare de infracţiuni sexuale.

“Într-o cultură transmisă de secole, templele au fost protejate datorită izolării lor de lumea exterioară”, a subliniat ea.

Victimele violenţelor sexuale vorbesc rareori în public în Japonia, unde mişcarea #MeToo a luat amploare abia târziu.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Însă câteva cazuri intens mediatizate anunţă o schimbare, cum ar fi cel al Rinei Gonoi, a cărei luptă împotriva agresiunilor sexuale în armată a fost recompensată săptămâna aceasta la Casa Albă, la Washington.

Rina Gonoi a reuşit să sensibilizeze opinia publică din Japonia atunci când a proclamat cu voce tare că a fost hărţuită şi agresată sexual în mod constant în timp ce se afla în armată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare meteo – SHS a emis cod galben de vânt puternic, valabil pe întreg teritoriul țării

Avertizare meteo - SHS a emis cod galben de vânt puternic, valabil pe întreg teritoriul țării Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben...

Începând de azi , permisele de conducere eliberate în Republica Moldova şi Spania vor fi recunoscute reciproc

Începând de azi , permisele de conducere eliberate în Republica Moldova şi Spania vor fi recunoscute reciproc Începând cu 29 septembrie va intra în vigoare...

Fitch a atribuit Republicii Moldova un rating de țară B+ cu perspectivă stabilă

Fitch a atribuit Republicii Moldova un rating de țară B+ cu perspectivă stabilă Agenția internațională de rating Fitch a atribuit Republicii Moldova un rating de...

Medvedev amenință din nou: ‘Țările mici’ din jurul Rusiei că ar putea fi atacate nuclear

Medvedev amenință din nou: 'Țările mici' din jurul Rusiei că ar putea fi atacate nuclear Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.