O şefă a mafiei napolitane Camorra, condamnată la 12 ani şi opt luni de închisoare

Publicat:

Justiţia italiană a condamnat miercuri o şefă a mafiei napolitane Camorra la 12 ani şi opt luni de închisoare pentru rolul său la conducerea clanului, au relatat media italiene, preluate de AFP, potrivit agerpres.  

Maria Licciardi, în vârstă de 71 de ani, a fost declarată vinovată de un tribunal din Napoli pentru participare la o asociere criminală cu caracter mafiot, extorsiuni şi violenţe.


Citește și : SUA şi Rusia au versiuni contradictorii despre doborârea dronei americane în Marea Neagră

Supranumită ‘La piccoletta’ din cauză că este mică de înălţime, ea a fost arestată în august 2021 pe aeroportul din Roma când se pregătea să fugă în Spania.

Ea este sora defunctului Gennaro Licciardi, fondator al clanului familial instalat în cartierele Scampia şi Secondigliano de la periferia oraşului Napoli.

Ea a inspirat personajul Scianel din seria televizată ‘Gomorra’, adaptare a cărţii cu acelaşi titlu a scriitorului italian Roberto Soviano despre mafia napolitană.

Maria Licciardi a mai fost condamnată la 10 ani de închisoare, însă a fost eliberată în decembrie 2009, iar apoi ar fi preluat conducerea operaţiunilor clanului, conform media.

Citește și : Ucraina acuză Rusia că vrea să ‘extindă’ conflictul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.