X

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

În ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, ciclista Solbjork Minke Anderon s-a retras din competiție. Daneza de 19 ani s-a accidentat după un accident de mașină suferit în timpul unui antrenament și a transmis un mesaj emoționant.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 încep oficial astăzi, când este programată ceremonia de deschidere. Evenimentul a fost umbrit, însă, pentru o ciclistă daneză de doar 19 ani, care a trebuit să se retragă din competiție.

În această dimineață, Federația Daneză de Ciclism a anunțat că Solbjork Minke Anderson a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cu doar câteva zile înainte de a intra pe traseu.

Sportiva nu a mai putut concura în probele de șosea la care era calificată, suferind o accidentare la mână, după ce a fost lovită de o mașină, joi după-amiază, în timpul unui antrenament.

Citește și: În prima zi la Jocurile Olimpice, sportivii moldoveni au avut rezultate modeste

Solbjork Minke Anderson a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, după anunțul retragerii sale. Sportiva s-a declarat extrem de afectată de imposibilitatea de a concura la Jocurile Olimpice.

“Fără cuvinte, doar devastată. Jocurile Olimpice rămân un vis pentru mine”, a scris ciclista de 19 ani, pe contul său de Instagram.

În locul lui Solbjork Minke Anderson a fost chemată la Paris campioana Rebecca Koerner, care va concura alături de Emma Norsgaard Bjerg și Cecilia Uttrup Ludwig.

Cursa feminină de fond pe șosea este programată duminică, 4 august, pe un circuit în Paris, cu startul la Trocadero.

Tags: Outparissportivă de 19 ani
Social