O staţie de metrou din Paris, redenumită ‘Elizabeth II’ în ziua funeraliilor reginei

Publicat:

O staţie de metrou din Paris va purta numele reginei Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor suveranei britanice, informează DPA, potrivit agerpres.

Compania de transport RATP a anunţat luni dimineaţă că staţia de metrou George V de pe bulevardul Champs-Élysées va fi redenumită Elizabeth II pentru o zi.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

Compania a publicat o fotografie cu inscripţia temporară pe care sunt specificate de asemenea anul naşterii şi al morţii suveranei britanice.

Pentru a evita crearea unei confuzii, numele obişnuit al staţiei va fi afişat pe fiecare al doilea indicator, a mai anunţat operatorul de transport francez.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

În Franţa, demersul a fost parţial întâmpinat cu critici. În secţiunea de comentarii, oamenii au scris că sunt şocaţi să vadă aşa ceva în Franţa şi au cerut abolirea monarhiei.

Nu toate criticile au fost la fel de drastice, un călător întrebând dacă preţul biletelor va creşte în urma acestui demers.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.