O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o

Publicat:

O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o

Valentina Lazari, o tânără de 29 de ani a murit în urma unei intervenții la stomac, care ar fi ajutat-o să scape de kilogramele în plus. Operația bariatrică pe care o făcuse pe 14 mai, la spitalul „Repromed” din Capitală, i-ar fi adus sfârșitul. De la o ființă sănătoasă și puternică, a ajuns să piardă nu doar greutatea, dar în totalitate vederea, până s-a ajuns la comă. Pe 16 iulie, Valentina a decedat, iar rudele acum încearcă să afle cu adevărat ce s-a întâmplat. Adrian Hotineanu, chirurgul care a operat-o și directorul spitalului „Repromed”, ne-a spus că moartea ar fi survenit din cauza unei intoxicații în organism, scrie tv8.md.

Într-o postare pe Facebook, fratele Valentinei a scris că tânăra a strâns bani pentru această operație timp de doi ani, iar pentru intervenția pe care o făcuse la „Repromed” a achitat 96.000 de lei.


Citește și: Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Peste vreo 3 săptămâni, după intervenție, ea începuse să se simtă rău – acuza slăbiciuni, greață, lipsa poftei de mâncare. La consultații la Repromed a fost asigurată că sunt simptome normale și că „1organismul trece printr-un stres””, scrie fratele Valentinei, Alexandru.

Începând cu 1 iulie, starea tinerei s-ar fi agravat, iar pe 4 iulie, „ea nu mai avea putere să se ridice de jos, vomita de la orice picătură de apa, doar își uda buzele cu cuburi de gheață.” Într-o astfel de situație critică, familia l-a contactat pe medicul chirurg, care efectuase operația. Adrian Hotineanu, care este și directorul spitalului „Repromed”, le-ar fi spus rudelor să aducă de urgență tânăra la spital, pentru a fi internată. În ziua următoare, Valentinei i s-a făcut tomografie, iar sâmbătă, 6 iulie, tânără ar fi început să piardă din vedere. Luni, 8 iulie, starea acesteia se agravase, iar Valentina pierdu-se complet vederea. În acea zi, medicii ar fi decis să facă tomografie în zona stomacului: „I-au arătat mamei că „stomacul e plin de balonașe.” Medicii deja ne ziceau că e intoxicată, că e otrăvită.

După toate rezultatele obținute, medicii ar fi anunțat familia că marți o vor transfera la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”, la toxicologie.

Marți, starea Valentinei se agrava. După ce l-am sunat de câteva ori pe prof. Hotineanu și îl rugam disperat să facem ceva, acesta a zis că ne trimite ambulanța să o ducem la Spitalul Republican, dar să achităm ambulanța pentru că vine una privată

Ajunși la spitalul Republican, doctorul care o preluase pe Valentina din terapie intensivă, susținea că în organism ar fi toxine. Cel puțin așa spune fratele victimei, care a mai menționat că depistarea acestor toxine nu ar fi fost posibilă pe moment, deoarece „aceste analize se iau doar cu acordul pacientului, iar Valentina fiind la moment în comă și intubata nu poate să ne dea acest acord; este lege care îi protejează pe pacienții care sunt bănuiți de așa toxine…”.

În prezent, familia tineri își dorește dreptate și susține că este acuzată că Valentina ar fi consumat alcool sau droguri, ceea ce ar fi dus la starea gravă, iar ulterior la deces. Totodată, familia este nemulțumită că i s-a refuzat anterior de către conducerea „Repromed”, transferul Valentinei la un spital de Stat.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că a fost dispusă o anchetă, iar cazul este „sub control strict.

Petiția a fost depusă de familie încă la transferul Valentinei în secția ATI a SCR”, susține Nemerenco.

TV8.md a reușit să stea de vorbă cu Adrian Hotineanu, chirurgul și directorul spitalului „Repromed”, care ne-a spus că tânăra ar fi fost intoxicată, după o vizită la piscină.

Noi nu știm cum ea s-a intoxicat. Ea a fost la piscină, așa cum țin minte. Așa cum au analizat-o medicii la primire, ea a fost la piscină, după care au găsit-o inconștientă. Asta trebuie de întrebat rudele cum s-a întâmplat. Ceea ce țin minte este că ea a fost la piscină și a fost găsită de maică-sa în stare foarte grav. Omul nu se duce la piscină când îi este rău. Și atunci ea a fost intoxicată. Pierderea vederii sau confuzia mentală nu se întâmplă de la nicio operație peste două luni”, ne-a spus Hotineanu.

Totodată, chirurgul ne-a precizat că a fost pornită o expertiză medico-legală:

Cea mai importantă este expertiza medico-legală, pe care noi am cerut-o. Există și partea clinică, noi presupunem că este o intoxicație. Presupunem cu factori exogeni, dar noi nu știm… deja expertiza medico-legală”.

Cât ține de transferul Valentinei la o clinică de Stat, Hotineanu ne-a precizat că medicii de la „Repromed” singuri au propus transferul la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”. Cu mai multe detalii despre caz, Adrian Hotineanu ne-a precizat că va veni în zilele ce urmează.

Pe de altă parte, fratele Valentinei susține că tânăra într-adevăr a fost la bazin, în perioada 20-23 iunie, doar că nu consumase nimic și nici nu se scăldase.

În video ne-a arătat șeful de la bazin că ea nici nu a intrat în bazin, ea stătea cu picioarele în apă și sticla de apă în mână”, ne-a spus Alexandru.

TV8.md a încercat să obțină o reacție din partea ofițerilor de presă ai Spitalului Republican „Timofei Moșneaga”, dar ni s-a închis la telefon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă Polonia doreşte ca Uniunea Europeană să lanseze o campanie...

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal O femeie care a...

Moldova va primi un grant de 6 milioane de euro: Cine îl oferă și cum urmează a fi cheltuiți banii

Moldova va primi un grant de 6 milioane de euro: Cine îl oferă și cum urmează a fi cheltuiți banii Banca de Dezvoltare a Consiliului...

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului ‘dacă este necesar’

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului 'dacă este necesar' Turcia este gata să construiască o bază militară navală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.