O tânără activistă de mediu cere Parlamentului să interzică delfinariile în Spania

Publicat:

O tânără activistă de mediu spaniolă a prezentat joi, la Madrid, Camerei Deputaţilor o petiţie semnată de peste 150.000 de persoane prin care cere interzicerea delfinariilor în Spania, relatează AFP, potrivit agerpres

“Spania este ţara europeană cu cel mai mare număr de delfini şi cetacee în captivitate. Unul din trei delfinarii de pe continent se află în această ţară”, a declarat Olivia Mandle, în vârstă de 16 ani, în faţa Parlamentului, potrivit unui videoclip postat pe contul său de Twitter.


Citește și : Reuniune internaţională ONU privind Afganistanul la Doha

Potrivit acesteia, peste 100 de delfini şi orci se află în captivitate în delfinarii din Spania, unde sunt folosiţi în spectacole.

Olivia Mandle afirmă, de asemenea, că “la nivel mondial”, Spania este una dintre ţările cu cele mai multe delfinarii după “Statele Unite, Rusia şi China”.

Petiţia redactată de tânăra activistă şi adresată premierului spaniol Pedro Sanchez a fost semnată de peste 154.000 de persoane pe site-ul change.org.

“Ţări precum Cipru, Slovenia, Croaţia, Costa Rica, Chile şi India au interzis acest gen de delfinarii”, se arată în textul petiţiei denumite “Aceasta nu este o ţară pentru delfini”.

Oraşul Barcelona a decis în 2018 să fie un oraş fără delfini în captivitate, însă ultimii delfini de la grădina zoologică a oraşului au fost în cele din urmă transferaţi în alte delfinarii din Spania şi Grecia, spre nemulţumirea activiştilor pentru drepturile animalelor.

Citește și : Ce se află în spatele celei mai recente dispute a Ucrainei cu Europa?

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.