X

O trupă-tribut Pink Floyd renunță la trei viitoare concerte în Israel la apelul lui Roger Waters

O trupă-tribut Pink Floyd din Marea Britanie a renunţat la trei viitoare spectacole în Israel, după ce co-fondatorul legendarei formaţii rock Roger Waters a cerut în mod public anularea lor, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Trupa britanică Pink Floyd Experience avea programate concerte în oraşele israeliene Tel Aviv, Haifa şi Beersheba pe 4, 5 şi 6 ianuarie.

Citește și : Protestele ”vestelor galbene” s-au extins în Belgia: Arestări, uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă la Bruxelles

Waters, care a cântat cu Pink Floyd între 1965 şi 1985, solicită în mod obişnuit un boicot al Israelului, în timpul spectacolelor sale, şi în trecut a folosit baloane în formă de porci şi decorate cu Steaua lui David.

Artistul a postat pe Facebook o imagine a formaţiei-tribut alături de fotografia unui copil rănit şi plin de sânge.

“Să cântaţi cântecele mele în faţa unui public segregat în Israel şi să contribuiţi la muşamalizarea culturală a guvernului rasist şi apartheid al acestei ţări ar fi un act de răutate inadmisibilă şi lipsă de respect”, a spus Waters. “Oamenii pe care intenţionaţi să-i distraţi execută copiii vecinului lor, împuşcându-i cu sânge rece în fiecare zi”.

Waters spune că sprijinul său pentru o campanie de boicotare, de reducere a investiţiilor şi de sancţiuni împotriva Israelului încearcă să forţeze această ţară să-şi schimbe politica faţă de populaţia palestiniană.

Trupa-tribut a anunţat sâmbătă pe Facebook că a anulat datele turneului în Israel.

Citește și : „Vestele galbene”: Preşedintele Emmanuel Macron, aşteptat să anunţe noi măsuri pentru ieşirea din criză

Însă duminică, Egoeast Productions, compania care fusese însărcinată să coordoneze turneul, a declarat că trupa şi-a dezactivat pagina de pe reţeaua de socializare după ce a fost hărţuită, inclusiv prin publicarea numerelor de telefon ale membrilor trupei. Formaţia ar primit mii de mesaje de la israelieni.

Tags: BeershebahaifaisraelPink FloydPink Floyd ExperienceRoger Waterstel aviv
Categorii: DiasporaSinteze