O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

Publicat:

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

O femeie din Franţa în vârstă de 73 de ani, căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte să dispară, a spus marţi proprietarul unităţii de cazare, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Este în desfăşurare o misiune de căutare a femeii, al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorităţi. Ea este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în Grecia, unde alţi cinci au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate.


Citeşte şi: Șor, Tauber și Guțul sunt interzişi în Ucraina

Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii unde femeia era cazată, a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30 după ce a văzut că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul ”Am căzut”. Hotelierul i-a răspuns în franceză şi în engleză cerându-i detalii despre locul în care se află şi spunându-i să sune la Numărul european de urgenţă 112, după care a alertat poliţia şi autorităţile municipale.

Temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius pe teritoriul Greciei la începutul lunii.

Drumeţiile sunt populare în rândul turiştilor care vizitează Sikinos, o insulă în mare parte aridă şi cu puţini locuitori, situată în Marea Egee, a spus Gavanas.

”Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri”, a spus el.”Erau 40 de grade”.

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

Ministerul Turismului a spus că ”rămâne vigilent” şi colaborează cu alte ministere pentru a asigura buna informare a turiştilor.

O a doua turistă franceză este dată dispărută în Sikinos, iar autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a spus poliţia.

Un american dat dispărut pe 11 iunie este căutat pe insula Amorgos.

Printre cei cinci turişti care au decedat, s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din România: panourile pot alimenta 70.000 de locuințe pe an

A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din România: panourile pot alimenta 70.000 de locuințe pe an În comuna Părău din județul Brașov, a...

Slovacia va contribui cu industria sa de apărare la iniţiativa cehă de furnizare de obuze către Ucraina

Slovacia va contribui cu industria sa de apărare la iniţiativa cehă de furnizare de obuze către Ucraina Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în...

Recean: Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene până în 2030

Recean: Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene până în 2030 Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene (UE) până în 2030. Asta...

Austria l-a convocat pe emisarul rus după expulzarea unei jurnaliste a televiziunii publice austriece

Austria l-a convocat pe emisarul rus după expulzarea unei jurnaliste a televiziunii publice austriece Austria l-a convocat miercuri pe emisarul rus în această ţară alpină...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.