X

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

O femeie din Franţa în vârstă de 73 de ani, căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte să dispară, a spus marţi proprietarul unităţii de cazare, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Este în desfăşurare o misiune de căutare a femeii, al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorităţi. Ea este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în Grecia, unde alţi cinci au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate.

Citeşte şi: Șor, Tauber și Guțul sunt interzişi în Ucraina

Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii unde femeia era cazată, a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30 după ce a văzut că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul ”Am căzut”. Hotelierul i-a răspuns în franceză şi în engleză cerându-i detalii despre locul în care se află şi spunându-i să sune la Numărul european de urgenţă 112, după care a alertat poliţia şi autorităţile municipale.

Temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius pe teritoriul Greciei la începutul lunii.

Drumeţiile sunt populare în rândul turiştilor care vizitează Sikinos, o insulă în mare parte aridă şi cu puţini locuitori, situată în Marea Egee, a spus Gavanas.

”Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri”, a spus el.”Erau 40 de grade”.

O turistă franceză dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor

Ministerul Turismului a spus că ”rămâne vigilent” şi colaborează cu alte ministere pentru a asigura buna informare a turiştilor.

O a doua turistă franceză este dată dispărută în Sikinos, iar autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a spus poliţia.

Un american dat dispărut pe 11 iunie este căutat pe insula Amorgos.

Printre cei cinci turişti care au decedat, s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta. 

Tags: frantagreciaSikinosturista disparuta
Externe