X

O ucraineancă a încercat să mituiască un polițist de frontieră

O ucraineancă a încercat să mituiască un polițist de frontieră

O cetățeancă a Ucrainei a încercat să corupă o polițistă de frontieră, pentru ca ultima să influențeze decizia privind refuzul intrării în Republica Moldova pentru doi cetățeni turci.

Citește și: Ministrul Finanțelor pleacă din funcție. Rotaru va activa la BNM

Cazul a avut loc în Aeroportul Internațional Chișinău. În cadrul controlului specific la trecerea frontierei de stat, pentru pasagerii sosiți din Turcia cu ruta Istanbul-Chișinău, s-au prezentat doi cetățeni turci cu vârste de 21 și 31 de ani. Deoarece, tinerii nu și-au putut justifica scopul călătoriei în Republica Moldova a fost luată decizia de neautorizare a trecerii frontierei de stat, cu returnarea acestora în țara de pornire.

În același timp, în sala comună a terminalului aeroportuar, o străină a abordat un ofițer al Poliției de Frontieră și i-a oferit 100 de euro. Intenția ei era să corupă polițista de frontieră pentru a facilita și asigura intrarea în Republica Moldova a celor doi tineri turci, care nu aveau autorizație. Imediat, cazul de dare de mită a fost denunțat de angajata Poliției de Frontieră și străina a fost reținută pe un termen de 72 ore.

Conform cercetărilor suplimentare, persoana documentată este cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 48 de ani. Aceasta a fost plasată în Izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție Chișinău. Pe caz investigațiile continuă.

Tags: Aeroportul Internaţional ChişinăuAICmitamita Aeroportmita politiepoliţia de frontieră
Știrile zilei