O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

Publicat:

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din sudul Rusiei a fost oprită în urma unei disfuncţionalităţi, au anunţat marţi Ministerul rus al Energiei şi compania nucleară rusă de stat Rosatom, transmite Reuters.

Potrivit Rosatom, unitatea a fost oprită automat în urma unei funcţionări defectuoase a generatorului turbinei, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Cauzele (incidentului) sunt în curs de investigare, nivelul de radiaţii este în parametrii normali”, a declarat agenţiei Reuters un reprezentant al societăţii Rosatom.

Potrivit Rosenergoatom, o companie subsidiară a Rosatom, două reactoare ale centralei operează normal, în timp ce la al treilea reactor din cele patru sunt în desfăşurare lucrări planificate de mentenanţă.

Ministerul rus al Energiei a mai anunţat în acest timp că, în urma incidentului survenit la centrala atomoelectrică, au fost impuse restricţii temporare pentru furnizarea de electricitate în sudul Rusiei.

Centrala atomoelectrică Rostov, situată lângă oraşul Volgodonsk, este principalul producător de energie electrică în partea de sud a Rusiei, având o capacitate totală de 4.071 de megawaţi. Ea furnizează aproximativ 75% din energia electrică pentru regiunea Rostov şi este de asemenea conectată la reţeaua de electricitate a altor regiuni din sudul Rusiei.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Această parte a Rusiei se confruntă în prezent cu un val neobişnuit de căldură, care a provocat pene de curent în mai multe regiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut Violența asupra copiilor este un fenomen care capătă proporţii alarmante în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.