X

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din sudul Rusiei a fost oprită în urma unei disfuncţionalităţi, au anunţat marţi Ministerul rus al Energiei şi compania nucleară rusă de stat Rosatom, transmite Reuters.

Potrivit Rosatom, unitatea a fost oprită automat în urma unei funcţionări defectuoase a generatorului turbinei, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Cauzele (incidentului) sunt în curs de investigare, nivelul de radiaţii este în parametrii normali”, a declarat agenţiei Reuters un reprezentant al societăţii Rosatom.

Potrivit Rosenergoatom, o companie subsidiară a Rosatom, două reactoare ale centralei operează normal, în timp ce la al treilea reactor din cele patru sunt în desfăşurare lucrări planificate de mentenanţă.

Ministerul rus al Energiei a mai anunţat în acest timp că, în urma incidentului survenit la centrala atomoelectrică, au fost impuse restricţii temporare pentru furnizarea de electricitate în sudul Rusiei.

Centrala atomoelectrică Rostov, situată lângă oraşul Volgodonsk, este principalul producător de energie electrică în partea de sud a Rusiei, având o capacitate totală de 4.071 de megawaţi. Ea furnizează aproximativ 75% din energia electrică pentru regiunea Rostov şi este de asemenea conectată la reţeaua de electricitate a altor regiuni din sudul Rusiei.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Această parte a Rusiei se confruntă în prezent cu un val neobişnuit de căldură, care a provocat pene de curent în mai multe regiuni.

Tags: RosatomRostov
Externe