O variantă a virusului din California a reinfectat un pacient după şase luni de la vindecare

Publicat:

Noua variantă de coronavirus ce se răspândeşte în regiunea americană California de Sud a reinfectat un pacient care s-a vindecat după ce vara trecută a contractat o variantă anterioară a virusului, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.  

Denumită CAL.20C, noua variantă a fost identificată luna trecută la o persoană infectată în iulie anul trecut cu o variantă anterioară a coronavirusului, au anunţat cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley.


Citește și : Varianta britanică a SARS-CoV-2, descoperită în 71% din cazurile noi de infectare din Slovacia

“Este cu adevărat semnificativ faptul că varianta CAL.20C, care pare să fie prezentă în cel puţin o treime dintre cazuri (în California), a reuşit să reinfecteze pe cineva”, a declarat Stacia Wyman, om de ştiinţă în cadrul institutului de genomică al universităţii.

“Încărcătura virală a acelei persoane a fost foarte ridicată”, a precizat Wyman.

Într-un set de 95 de genomuri virale colectate între 4 noiembrie şi 21 ianuarie, cercetătorii institutului au descoperit că 26% erau asociate noii variante, CAL.20C.

Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, CAL.20C este distinctă de varianta mutantă, mai contagioasă, identificată pentru prima dată în Marea Britanie – cunoscută sub denumirea B.1.1.7 – care se răspândeşte la rândul său în SUA.

În California de Sud, varianta din Marea Britanie a fost asociată cu unele “cazuri dispersate de coronavirus” în comitatele Los Angeles, San Diego şi San Bernardino, au declarat miercuri cercetătorii de la Cedars-Sinai.

În schimb, tulpina CAL.20C a fost identificată la 36,4% dintre cazurile analizate într-un studiu recent al Cedars-Sinai.

Nu se cunosc deocamdată multe informaţii despre CAL.20C, însă există temeri că şi aceasta ar putea să fie mai infecţioasă.

Citește și : Spania a raportat un prim caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului

CAL.20C este definită de mutaţii multiple în proteina S, o caracteristică pe care o împărtăşeşte atât cu varianta din Marea Britanie cât şi cu cea din Africa de Sud, conform constatărilor de la Cedars-Sinai, distribuite online pentru evaluare inter pares.

Tulpina CAL.20C include varianta de virus L452R raportată de Departamentul de Sănătate Publică din California luna trecută, notează DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.