X

O victorie a lui Biden în alegerile prezidenţiale nu va elimina conflictele dintre SUA şi Germania (oficialitate germană)

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a contrazis marţi aşteptările conform cărora o victorie a prezumtivului candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale americane, Joe Biden, va elimina conflictele dintre SUA şi Germania, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Cu siguranţă nu vor dispărea (dacă Joe Biden va deveni preşedinte)”, a avertizat Beyer, în comentarii publicate marţi în ziarele Stuttgarter Nachrichten şi Stuttgarter Zeitung.

Citește și : Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

Oficialitatea germană s-a referit explicit la diferendele dintre cele două ţări pe tema controversatei conducte de gaz Nord Stream 2, afirmând că atitudinea extrem de critică faţă de acest proiect este susţinută amplu în ambele camere ale Congresului SUA şi de către ambele partide, Democrat şi Republican.

Beyer a mai spus că nici chestiunea privind cheltuielile de apărare ale partenerilor NATO nu va dispărea.

”Va fi discutată şi într-o administraţie Biden – probabil într-o formă mai puţin agresivă, şi va exista o mai mare recunoaştere a ceea ce s-a obţinut deja”, a apreciat coordonatorul pentru relaţii transatlantice.

Citește și : Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august

Beyer a mai avertizat şi împotriva optimismului cu privire la o victorie a lui Biden la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie. ”Este mult prea devreme să credem că s-a terminat cursa pentru Biden”, a insistat el.

Joe Biden urmează să fie desemnat oficial candidat prezidenţial la Convenţia Naţională a Partidului Democrat din SUA, care a început luni la Milwaukee, statul Wisconsin, şi care se desfăşoară online.

Tags: germaniaJoe BidenNord Stream 2Peter BeyerSUA
Categorii: Diaspora