O violentă furtună de nisip a făcut ‘praf’ un oraş din China

Publicat:

O violentă furtună de nisip a lovit un oraş din nord-vestul Chinei, perturbând traficul auto şi viaţa de zi cu zi a rezidenţilor, au informat mass-media de stat, citate de AFP, potrivit agepres.

Un material difuzat de postul de televiziune CCTV arăta cum un nor de nisip a învăluit duminică într-o ceaţă galbenă oraşul Zhangye, din provincia Gansu, iar în imaginile date publicităţii de agenţia de presă Xinhua se pot vedea oameni mergând pe străzi cu feţele acoperite de eşarfe.


Vezi şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în centrul Istanbulului. Cel puţin trei oameni au murit!- FOTO/VIDEO

Vizibilitatea a ajuns la 100 de metri în unele zone ale oraşului, iar poliţia a fost desfăşurată pe străzi pentru a asigura siguranţa, a indicat CCTV.

Posesorii de automobile au fost rugaţi să reducă din viteză, iar poliţiştii care dirijau traficul au purtat veste cu bande reflectorizante.

Furtunile de nisip afectează în mod constant jumătatea nordică a ţării în timpul sezonului uscat. Vânturile venite din deşertul Gobi suflă cu putere, uscând solul şi învăluind oraşele într-o ceaţă galbenă.

Luni, în capitala Beijing a fost semnalată o ceaţă groasă, din cauza poluării, numeroşi locuitori fiind să poarte măşti pentru a se proteja.

Citeşte şi: Apele Mării Negre dau în clocot! Ucraina şi Rusia sunt aproape de război

Densitatea particulelor cu diametrul de 2,5 microni sau mai puţin (PM 2.5) – deosebit de periculoase, deoarece pătrund adânc în plămâni – a atins în timpul zilei peste 380 micrograme pe metru cub, potrivit site-ului de specialitate aqicn.org. Nivelul depăşeşte cu mult pragul maxim de 25 recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru o expunere de 24 ore.

O furtună de nisip provenind din nord-vest este aşteptată să lovească în curând Beijingul, a indicat Xinhua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.