O voce puternică a laburiştilor britanici cere un nou referendum pentru Brexit

Publicat:

O persoană influentă din cadrul Partidului Laburist britanic, principalul partid de opoziţie, a îndemnat luni la organizarea unui al doilea referendum asupra Brexitului, după ce partidul său şi conservatorii aflaţi la guvernare au fost “zdrobiţi” în alegerile pentru Parlamentul European, informează dpa, potrivit agerpres.

Nou-înfiinţatul Partid al Brexitului a câştigat cele mai multe voturi, însă succesul înregistrat de partidele ce vor menţinerea Marii Britanii în blocul comunitar lasă ţara în continuare în criză profundă, după luni de incertitudine ce au urmat eşecului de a conveni asupra unui acord pentru Brexit până la expirarea termenului-limită iniţial, stabilit pentru luna martie.


Citeşte şi: Jeremy Corbyn vrea alegeri generale sau un nou referendum pentru Brexit

Partidul Conservator a înregistrat cel mai prost rezultat din alegeri din 1832 până acum, în condiţiile în care mass-media au speculat la scară largă că mulţi dintre candidaţii pentru înlocuirea premierului demisionar Theresa May susţin acum un Brexit fără acord în situaţia în care nu se va înregistra niciun progres până la noul termen-limită de 31 octombrie.

Partidul Laburist a purtat negocieri cu Theresa May în încercarea de a rezolva impasul privind Brexitul în Parlamentul britanic, însă nu s-a pronunţat până acum în mod explicit dacă doreşte un al doilea referendum pentru aprobarea acordului, astfel că s-a clasat pe locul trei în alegerile europarlamentare, în timp ce conservatorii – pe locul cinci.

“Acum ne confruntăm cu perspectiva unui extremist al Brexitului în calitate de lider al conservatorilor şi cu ameninţarea unui Brexit fără acord, (de aceea) trebuie să ne unim partidul şi ţara noastră, delegând din nou problema poporului, într-un vot public”, a notat purtătorul de cuvânt pe probleme financiare al Partidului Laburist, John McDonnell, apropiat al liderului partidului, Jeremy Corbyn.

Citeşte şi: Manuel Valls a pierdut alegerile pentru primăria Barcelonei

Partidul Brexitului, lansat în urmă cu numai şase săptămâni de fostul lider UKIP, Nigel Farage, a câştigat 31,6% din voturi şi 28 de locuri în PE, fără a fi luate în calcul deocamdată voturile din Scoţia şi Irlanda de Nord.

Democraţii Liberali, care doresc un al doilea referendum şi vor face campanie pentru rămânerea în UE, s-au clasat pe locul doi, cu 20,3% şi 15 locuri. Verzii, care sunt în creştere şi doresc la rândul lor rămânerea în UE, s-au clasat pe locul trei, cu 12,1% din voturi şi 7 locuri în PE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.