O zebră a revenit la grădina zoologică după o escapadă prin Seul

Publicat:

O zebră care a evadat de la grădina zoologică şi s-a plimbat în voie timp de mai multe ore prin centrul oraşului Seul devenind astfel vedetă pe internet s-a întors teafără şi nevătămată în ţarcul ei, au precizat vineri responsabili ai stabilimentului, potrivit AFP şi agerpres.

Zebra Sero a revenit în ţarcul său într-o ”stare de sănătate stabilă şi bună”, a declarat un responsabil al Children’s Grand Park din Seul, după ce animalul a petrecut joi trei ore colindând străzile din Seul şi ferindu-se din calea maşinilor înainte să fie în cele din urmă încolţită de gardienii unui parc.


Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

Sero, un mascul în vârstă de trei ani, a fost capturat cu ajutorul unei bariere de securitate după ce a pătruns pe o alee îngustă şi a fost tranchilizat. În fotografiile publicate pe reţelele de socializare animalul apare sedat, în timp ce este transportat înapoi la grădina zoologică.

Sero este un fel de ”băiatul mamei” şi a mai manifestat astfel de capricii, potrivit grădinii zoologice.

Animalul a început să-şi schimbe comportamentul după moartea părinţilor – mama, în 2020, iar tatăl, doi ani mai târziu – potrivit unui videoclip publicat în ianuarie pe canalul YouTube al grădinii zoologice.

”Nu voia să se întoarcă în ţarc şi s-a bătut cu un cangur”, se spune în videoclip.

Îngrijitorii au început să-i ofere gustări speciale şi fructe pentru a încerca să îl împiedice să ”vagabondeze”, se mai spune în înregistrare, însă fără niciun rezultat.

Aventura sa curajoasă pe străzile aglomerate din Seul l-a transformat pe Sero într-o vedetă pe internet, subiectul a numeroase filmări şi meme-uri pe reţelele de socializare în limba coreeană.

Într-una dintre înregistrări, Sero merge calm printr-un labirint de autovehicule oprite, iar un martor la întreaga scenă exclamă: ”Oh, ce frumos e!”.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

Alţi internauţi au precizat că evadarea zebrei scoate la lumină situaţia critică a animalelor de la grădina zoologică.

”Am plâns când mama mi-a spus că probabil este pentru prima oară după mult timp când poate alerga”, a scris un internaut pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 29 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 29 iulie în Istorie 29 iulie este a 210-a zi a calendarului gregorian și a 211-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 29 iulie 2024

Horoscop 29 iulie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, potrivit stiripesurse. Horoscop 29 iulie 2024 Berbec Berbecii sunt foarte...

Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele

Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele Oamenii de știință au descoperit că Luna se îndepărtează de Pământ, un lucru...

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații Arheologii dar și specialiștii în genetică au scos...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.