X

Oamenii lui Ilan Șor ar utiliza portofelul digital PYYPL

Circa 350 de oameni afiliați lui Ilan Șor și fostului Partid Șor ar utiliza portofelul digital PYYPL pentru efectuarea tranzacțiilor ilegale cu scopul finanțării partidelor politice.

Pe adresa electronică a redacției Deschide.md a fost expediat un mesaj semnat de „un grup de primari și consilieri locali” înscriși în cursa alegerilor locale pe listele Partidului „Şansă”, afiliat lui Ilan Șor, în care este atașată lista membrilor fostului Partid Șor, care utilizează platforma PYYPL.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

„Lansăm acest denunț public către organele de drept din R. Moldova şi instituţiile mediatice din ţară pentru a investiga toate persoanele care folosesc noul mecanism de finanţare externă prin intermediul cartelelor PYYPL și a tehnologiilor digitale”, se arată în mesaj.

Potrivit semnatarilor, pe parcursul ultimelor luni, ei au fost obligați să accepte „această modalitate de finanţare pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare a localităţilor în contextul alegerilor locale”.

„Din cauza şantajului că vom fi discreditaţi în faţa locuitorilor pentru lipsă de reacţie, am acceptat acest format. Ţinând cont de faptul că unele persoane din teritoriu care au folosit cartelele de finanţare de tip PYYPL figurează în calitate de bănuiţi pe mai multe dosare de finanţare ilegală a formaţiunilor politice, am decis să publicăm întreaga listă a persoanelor care deţin cartele de acest tip pentru a nu cădea în plasa unor promisiuni deşarte ca mai apoi să plătim pentru libertatea noastră”, se menționează în adresare.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Sursele Deschide.md din cadrul organelor Procuraturii au confirmat veridicitatea listei, menționând că persoanele vizate sunt investigate în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice. Totodată, reporterii noștri au solicitat și o reacție oficială la acest subiect din partea Procuraturii Anticorupție.

 

Tags: anticoruptieIlan ŞorMoldovaSansaŞor
Categorii: PoliticăȘtirile zilei