X

Oamenii lui Putin critică ajutorul american acordat Ucrainei

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a acuzat miercuri SUA că duce un “război indirect” împotriva Rusiei, după ce Camera Reprezentanţilor americană a aprobat un pachet de asistenţă pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari, relatează Reuters, potrivit agerpres. Medvedev a atenţionat totodată că economia SUA va avea de suferit.

Fostul şef de stat a postat pe Telegram că legea votată marţi de reprezentanţi constituie o tentativă de a “face Rusia să sufere o gravă înfrângere şi de a limita dezvoltarea sa economică şi influenţa sa politică în lume”.

Vezi şi: Zelenski a vorbit în parlamentul Maltei (VIDEO): ‘Nu-i lăsaţi pe ruşi să abuzeze de insula voastră!’ – Black News

Dar “nu o să meargă. Tiparniţa de bani prin care America îşi creşte constant datoria guvernamentală deja excesivă se va strica mai repede”, a scris Medvedev.

Medvedev, care este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse după ce a renunţat la postul de premier, în ianuarie 2020, a mai afirmat că de vină pentru preţurile “nebuneşti” ale combustibililor şi alimentelor din SUA sunt ceea ce el a numit drept “autorităţile rusofobe” ale Americii.

Citeşte şi: Washingtonul minimalizează semnificaţia noii fişe tehnice a Taiwanului care scoate din sărite Beijingul – Black News

La rândul său, preşedintele Dumei de stat ruse, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul pe Telegram că foloseşte pachetul de ajutor pentru a “îndatora” Ucraina şi a-şi însuşi rezervele de grâne ale ţării, în locul plăţii.

“Washingtonul vrea un nou Holodomor în Ucraina”, a adăugat Volodin, referindu-se la foametea artificială din anii 1930, soldată cu moartea a milioane de ucraineni după ce regimul dictatorului sovietic Iosif Stalin a forţat ţăranii să intre în ferme colective şi a confiscat cerealele cu forţa. Ucraina consideră această foamete creată artificial drept un genocid ordonat de Moscova pe care îl numeşte Holodomor sau Marea Foamete. Situaţii similare s-au înregistrat şi în alte regiuni din URSS.

Tags: Camera ReprezentantilorDmitri MedvedevrusiaSUAucrainaViaceslav Volodin
Categorii: Știrile zilei