Oamenii lui Soros, Clinton și Obama, dar și guvernele europe au semnat o scrisoare anti-Musk

Publicat:

  • Un grup de 26 de organizații activiste și ONG-uri au semnat o scrisoare către companiile care fac publicitate pe Twitter, avertizându-le să-și reconsidere poziţia dacă Elon Musk face schimbări.
  • Musk s-a angajat să ridice „cenzura” Twitter: criticii se tem că va da frâu liber celor care ‘trafichează’ cu discursuri instigatoare la ură și cu teorii științifice periculoase
  • Semnatarii scrisorii au spus că Musk „va toxifica și mai mult ecosistemul nostru informațional și va fi o amenințare directă la adresa siguranței publice”.
  • Ei au scris: „Twitter riscă să devină o cloacă de dezinformare, cu marca ta atașată”
  • Musk a răspuns, dorind să știe cine se află în spatele celor 26 de grupuri care semnează scrisoarea și comentând: „Lumina soarelui este cel mai bun dezinfectant”

După ce 26 de organizații activiste și ONG-uri au semnat o scrisoare către agenții de publicitate de pe Twitter în care le-au cerut să boicoteze platforma dacă Elon Musk face modificări de moderare a conținutului, a fost dezvăluit că unele dintre aceste grupuri sunt finanțate sau legate de filantropul miliardar George Soros, foștii președinți americani Bill Clinton și Barack Obama.

După ce Musk a postat pe Twitter despre „cine finanțează aceste organizații care doresc să vă controleze accesul la informații”, rapoartele au apărut miercuri seara că grupurile din spatele campaniei anti-Musk aparțin donatorilor bogați democrați și fundațiilor lor familiale, sindicatelor și guvernelor din națiunile europene.


„Preluarea Twitter de către Elon Musk va toxifica și mai mult ecosistemul nostru informațional și va fi o amenințare directă la adresa siguranței publice, în special printre cei deja cei mai vulnerabili și marginalizați”, au scris grupurile agențiilor de publicitate.

„Sub conducerea lui Musk, Twitter riscă să devină o groapă de dezinformare, cu brandul tău atașat, poluând ecosistemul nostru informațional într-o perioadă în care încrederea în instituții și mass-media este deja la un nivel minim”, au scris grupurile.

Daily Mail a dezvăluit pentru prima dată persoanele din spatele celor 26 de grupuri.

Unul dintre grupuri, Accountable Tech, este un grup din Washington DC, condus de Nicole Gill, o militantă politică și fondatoare a Marșului fiscal din 2017, și Jesse Lehrich, un fost purtător de cuvânt al politicii externe pentru campania lui Hillary Clinton și nepotul lui David Axelrod, fost consilier principal al lui Barack Obama.

Un alt grup numit „Media Matters for America” construit în mai 2004 de către David Brock – un fost jurnalist conservator care a devenit liberal, iar în 2017 a fost descris de Politico drept „câinele de atac al democraților”.

„Susţinătorul lui Clinton, care a strâns zeci de milioane de dolari și a creat o rețea extinsă de grupuri exterioare pentru a-i promova candidatura prezidențială, își antrenează acum privirea asupra lui Trump”, se arată în raport.

Grupul „UltraViolet” este susținut de numeroase fundații de familie, inclusiv cea fondată de fiul lui Warren Buffet, Peter, Fundația NoVo.

Grupul „Acces acum” are cel mai mare donator al său în agenția de dezvoltare a guvernului suedez, Sida, urmată de Fundațiile pentru Societatea Deschisă a lui Soros.

Guvernele Danemarcei, Germania și Țările de Jos au contribuit cu sume mari, la fel ca și guvernul Canadei, informează Daily Mail.

Musk a scris joi pe Twitter: „Interesant. Mă întreb dacă cei care finanțează aceste organizații sunt pe deplin conștienți de ceea ce fac organizațiile lor.”

Grupurile au avertizat că publicitatea pe Twitter va pune compania lor în faţa unui „risc de asociere cu o platformă care amplifica ura, extremismul, dezinformarea în materie de sănătate și teoreticienii conspirației”.

„Dolarii tăi publicitari pot fie să finanțeze proiectul de vanitate al lui Musk, fie să-l tragă la răspundere. Vă cerem să îi cereți lui Musk să respecte aceste standarde de bază de încredere și siguranță ale comunității și să vă retrageți cheltuielile publicitare de pe Twitter dacă nu sunt așa”.

Cei 26 de semnatari ai scrisorii sunt:

1. Access Now

2. Accountable Tech

3. Black Lives Matter Global Network Foundation

4. Center for Countering Digital Hate

5. Empowering Pacific Islander Communities (EPIC)

6. Face the Music Collective

7. Fair Vote UK

8. Free Press

9. Friends of the Earth

10. Gender Equity Policy Institute

11. GLAAD

12. Global Project Against Hate and Extremism

13. Indivisible Northern Nevada

14. Kairos

15. Media Matters for America

16. MediaJustice

17. NARAL Pro-Choice America

18. National Hispanic Media Coalition

19. Religious Coalition for Reproductive Choice

20. Reproaction

21. Stop Online Violence Against Women Inc

22. The Sparrow Project

23. UltraViolet

24. Union of Concerned Scientists

25. V-Day/One Billion Rising

26. Women’s March

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.