X

‘Obișnuiam să stăm la coadă pentru mâncare în Rusia sovietică – acum deținem un imperiu de restaurante’

Nu au fost descurajați de coronavirus și nici de efectul său catastrofal asupra industriei ospitalității. În decembrie anul trecut au deschis Hideaway, o cafenea cu o listă de vinuri hedonistă (vrea cineva caviar regal siberian cu rulada de homar?) și mai nou The White Horse, un pub. Fokina a lansat și o afacere de design. Cuplul se gândește la ideea extinderii Hideaway în străinătate – Paris, Roma, Milano sau Dubai, relatează pe larg The Telegraph.

Asta nu înseamnă că au ieșit nevătămați din pandemie. „Cu Hide, de la primul blocaj până în septembrie, au fost pierderi destul de mari, să fiu sincer. Dar ne-am salvat echipa”, a spus Chichvarkin. Ei și-au negociat plățile chiriei cu proprietarul lor și au completat plățile de concediu ale personalului lor.

Acum, numărul tot mai mare de cazuri de omicron a afectat rezervările de Crăciun în restaurantele din capitala britanică. „Din păcate, cred că trebuie să ne pregătim cu toții pentru un început dificil al noului an”, a spus Fokina. „Dar suntem foarte norocoși să facem parte dintr-o afacere mai mare.” Vânzările hedonismului au fost puternice pe tot parcursul.

Când s-au întâlnit prima dată, Chichvarkin era căsătorit, dar mai târziu a divorțat. Acum, Chichavarkin și Fokina au o familie împreună. Cum e să lucrezi împreună în cuplu? „Tatiana conduce afacerea, eu sunt doar investitorul”, a spus Chichvarkin.

„Nu face asta!”, a spus Fokina. „Aș prefera să ne întoarcem acasă și să ne întrebăm unul pe altul „oh, cum a fost munca, ce ai făcut astăzi?” Dar este frumos să avem camaraderie.”

Un lucru pe care nu îl pot împărtăși este să se întoarcă în Rusia. Chichvarkin nu se poate întoarce, dar Fokina își ia fiica înapoi în ţara natală frecvent – unde familia ei deține încă vechiul apartament din Sankt Petersburg. „Cred că asta o face mai reală pentru ea”, a spus Fokina.

„Mama mea a fost întotdeauna o inspirație pentru mine în ceea ce privește etica muncii și sper… tot ceea ce îmi pasă cu adevărat este că fiica mea știe că orice ai face, trebuie să o faci cum trebuie”, a concluzionat rusoaica.

Tags: ChichvarkinFokinaHideawaylondramarea britaniepandemierestaurantSankt Petersburg
Categorii: Diaspora