X

S-au obişnuit nemţii cu imigranţii? Atacurile asupra centrelor de refugiaţi din Germania sunt în scădere

În Germania au fost înregistrate în acest an, între lunile ianuarie şi septembrie, 211 atacuri împotriva centrelor de primire a refugiaţilor, aproape unul pe zi, o cifră care indică totuşi o scădere faţă de precedenţii doi ani, transmite EFE, potrivit agerpres.

Potrivit statisticii Biroului Federal de Anchete Penale (BKA), publicată luni în cotidianul ‘Neue Osnabruecker Zeitung’, majoritatea atacurilor au avut o motivaţie politică şi un context de extremă dreapta.

În primele nouă luni ale lui 2017 s-au înregistrat mai multe atacuri asupra unor centre pentru refugiaţi decât în întreg anul 2014, anterior declanşării crizei refugiaţilor, când au fost contabilizate 119.

Citeşte şi: Trump a trecut testul protocolului cu împăratul Japoniei. NU a repetat greşeala făcută de Obama

Cu toate acestea, cifra indică faptul că, pe ansamblul lui 2017, se va consolida tendinţa de scădere, începută anul trecut, comparativ cu recordul consemnat în 2015, când în Germania au sosit aproape 900.000 de solicitanţi de azil.

Conform BKA, în 2015 s-au înregistrat în total 1.031 infracţiuni şi delicte împotriva centrelor de refugiaţi, inclusiv atacuri prin incendiere şi asalturi, şi aproape 1.000 în 2016.

Spre comparaţie, în primele nouă luni ale lui 2016 au avut loc 866 atacuri împotriva unor astfel de centre.

Tags: Biroul Federal de Anchete Penale (BKA)germaniarefugiati
Categorii: Diaspora