X

Observatori OSCE sunt BLOCAŢI pe frontul din Ucraina. Se dau lupte grele Harkov şi Herson!

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a reuşit să-şi retragă toţi monitorii din Ucraina, a anunţat marţi organizaţia, transmite DPA, potrivit agerpres.

Majoritatea monitorilor OSCE din Ucraina, care cel mai recent numărau aproape 500, au părăsit ţara, dar evacuările nu au fost posibile în oraşele Harkov şi Herson, a confirmat secretariatul OSCE de la Viena.

Citeşte şi: Peste 100 de civili şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina – Black News

”Din cauza activităţii cinetice în desfăşurare, printre care bombardamente şi lupte raportate, precum şi a mişcărilor liniilor frontului, echipele de monitorizare localizate în oraşele Harkov şi Herson continuă să se adăpostească în teren”, a adăugat OSCE.

De asemenea, unii observatori nu au fost evacuaţi nici din regiunile estice separatiste Doneţk şi Lugansk, unde activitatea militară este mai calmă.

OSCE a decis joia trecută să-şi încheie temporar misiunea în Ucraina în contextul invaziei militare ruse.

Citeşte şi: Ucraina şi Rusia raportează pierderi semnificative în rândurile inamicului – Black News

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este una civilă, al cărei mandat este de a monitoriza şi informa comunitatea internaţională despre situaţia din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activităţii sale misiunea a jucat un rol esenţial în observarea situaţiei pe teren, raportarea incidentelor şi altor evoluţii relevante.

OSCE are 57 de state membre, între ele numărându-se Rusia, Ucraina, SUA şi toate ţările membre ale Uniunii Europene. 

Tags: DoneţkharkovHersonkievLuganskOrganizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)rusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina