X

După ce a obţinut un rezultat istoric la alegerile din Germania, copreşedinta AfD PLEACĂ din partid

Frauke Petry, copreşedintă a partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că pleacă din partid, la două zile după alegeri, care au propulsat AfD pe locul al treilea în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal), relatează agenţia DPA, conform agerpres.

Dna Petry a fost dată la o parte, la începutul acestui an, ca principal candidat al AfD în alegeri de către Alexander Gauland şi Alice Weidel, în ceea s-a considerat a fi o amplă dispută între facţiuni de extremă dreaptă şi altele mai moderate.

Citeşte şi: Nouă escaladare a violențelor în teritoriile ocupate. Trei israelieni ucişi într-o colonie în Cisiordania de către un palestinian – FOTO/VIDEO

Frauke Petry a criticat retorica anti-Islam şi anti-imigraţie a conducerii AfD, spunând că aceasta îi îndepărtează pe alegătorii conservatori tradiţionali şi va menţine partidul în opoziţie.

DPA aminteşte că AfD a obţinut 12,6 % la alegerile parlamentare federale de duminică, devenind primul partid de dreapta care intră în Bundestag în ultimii 60 de ani.

Tags: alegeriAlternativa pentru Germania (AfD)Frauke Petrygermania
Categorii: Diaspora