Ocean Viking a acostat în Franţa cu 230 de migranţi la bord

Publicat:

Nava umanitară Ocean Viking a acostat vineri în portul militar din Toulon, sudul Franţei, unde urmează să-i debarce pe cei 230 de migranţi pe care i-a salvat din Marea Mediterană în largul Libiei, a anunţat prefectura maritimă, informează AFP, potrivit agerpres.

După trei săptămâni în care a fost blocată în larg în căutarea, zadarnică, a unui port sigur pentru acostare în Italia, Ocean Viking a ajuns la chei în Franţa în jurul orei locale 08:50, potrivit prefecturii maritime.


Citeşte şi: Kievul minimalizează ameninţarea unui atac nuclear, dar observă o disciplinare a forţelor ruse – Black News

Aceasta este prima debarcare în Franţa a unei nave-ambulanţă ce salvează migranţi din Mediterana.

Criticând refuzul autorităţilor italiene de a-i oferi un port sigur, Franţa a acceptat să primească nava închiriată de ONG-ul SOS Mediterranee şi operată în parteneriat cu Federaţia Internaţională a Crucii Roşii în virtutea unei “datorii de umanitate”, a anunţat joi ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

Un medic francez a urcat la bord înaintea acostării navei, a anunţat Meryl Sotty, purtătoare de cuvânt a ONG-ului SOS Mediterranee. “Debarcarea va începe mai întâi cu persoanele ce prezintă vulnerabilităţi particulare stabilite de medicul francez, apoi cu femeile, copiii şi familiile”, a adăugat ea. Aceste persoane vor fi imediat plasate într-o “zonă de aşteptare internaţională”.

Pe fondul tensiunilor dintre Franţa şi Italia generate de refuzul Romei de a lăsa să acosteze nava Ocean Viking, poliţia franceză a anunţat vineri că, începând de joi orele 20:00, controalele întărite decise la frontiera franco-italiană au devenit efective la mai mult de zece de puncte de trecere, inclusiv în zona muntoasă.

Citeşte şi: Coreea de Sud spune că NU vinde americanilor obuze de artilerie destinate ucrainenilor – Black News

Aproape 500 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi pentru controale la aceste puncte de trecere autorizate, pentru a garanta “o securizare 24 de ore din 24”.

Chiar dacă esenţialul axelor de intrare de migranţi în Franţa sunt situate în Alpii Maritimi, “care constituie două treimi din admiterile de migranţi în 2022” în Franţa, întărirea controalelor “s-a extins în mai multe departamente, cu zonele muntoase şi diferite axe internaţionale”, potrivit poliţiei franceze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.