X

Ocean Viking a debarcat 116 de migranţi în Sicilia

Nava umanitară Ocean Viking a primit de la autorităţile italiene permisiunea de a debarca încă 116 de migranţi în Sicilia, a anunţat marţi organizaţia caritabilă SOS Mediterana, informează dpa, potrivit agerpres.

Nava, care transportă 116 de oameni pe care i-a salvat de pe Marea Mediteraneană săptămâna trecută, urma să sosească în portul Augusta la mijlocul zilei. Cinci dintre persoanele aflate la bord au fost testate pozitiv la noul tip de coronavirus şi au fost plasate în izolare.

Citește și: ATAC ARMAT într-un magazin din SUA (VIDEO)! 10 oameni au fost uciși!

Mulţi oameni pleacă din Libia, ţară sfâşiată de război, la bordul unor ambarcaţiuni mici, în încercarea de a ajunge în Europa, chiar dacă traversarea este adesea periculoasă. Organizaţii umanitare neguvernamentale îi salvează de obicei pe migranţi de pe mare, chiar dacă aceste operaţiuni de salvare sunt considerate controversate în unele ţări.

Ambarcaţiuni private transportă uneori migranţi salvaţi către Italia, alteori către Malta, în timp ce paza de coastă libiană îi aduce pe migranţi înapoi în apele teritoriale ale Libiei.

Citește și: Partidele de stânga au format noul guvern în Kosovo

Potrivit Naţiunilor Unite, deja în acest an peste 230 de migranţi şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să traverseze Marea Mediteraneană.

Tags: italiaMarea MediteraneanămigrantiOcean Vikingportul AugustaSiciliaSOS Mediterana
Categorii: Diaspora