Ocean Viking a salvat 86 de migranţi în Marea Mediterană

Publicat:

Ocean Viking, navă ambulanţă închiriată de SOS Mediterranee, a salvat marţi 86 de persoane aflate în dificultate în largul Libiei, care încercau să ajungă în Europa cu o ambarcaţiune improvizată, potrivit unui comunicat al ONG-ul umanitar din Marsilia, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Supravieţuitorii, majoritatea din Gambia şi Senegal, suferă de deshidratare, epuizare şi arsuri din cauza combustibilului”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ONG-ului. Sunt, în mare parte, minori şi au încercat această traversare periculoasă fără a fi însoţiţi de rude. Ei sunt, în prezent, îngrijiţi de echipele SOS Mediterranee şi Federaţia Internaţională a Crucii Roşii de la bordul Ocean Viking.


Citeşte şi: Unde muncesc oamenii cel mai mult și cel mai puțin în Europa? – Black News

Autorităţile italiene au desemnat Bari drept port sigur pentru debarcarea supravieţuitorilor, ceea ce reprezintă trei zile de navigaţie, şi-a exprimat regretul ONG-ul.

La începutul lunii ianuarie, mai multe ONG-uri internaţionale implicate în operaţiunile de salvare a migranţilor în Marea Mediterană au denunţat dorinţa guvernului italian de extremă dreapta “de a împiedica acordarea de asistenţă persoanelor aflate în dificultate”.

Citeşte şi: Medicii români sunt epuizați – Black News

Mediterana Centrală este cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Agenţia ONU estimează că de la începutul anului 2023, au dispărut în această zonă 1.724 de migranţi, faţă de 1.417 în întreg anul 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.