X

Ocean Viking caută un port european pentru debarcarea migranţilor salvaţi din Mediterana

Nava umanitară Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor SOS Méditerranée şi Medici fără Frontiere, aşteaptă cu 84 de migranţi salvaţi în Mediterana ca o ţară europeană să autorizeze acostarea ei într-un port, transmite marţi agenţia EFE, potrivit agerpres.

Nava a recuperat 50 de migranţi pe 8 septembrie, iar marţi dimineaţă la bordul ei au urcat alţi 34 care anterior fuseseră preluaţi de un velier.

Citeşte şi: Trei membri ai echipajului de pe cargoul eşuat în Atlantic au fost salvaţi (VIDEO)

Nava Ocean Viking a aşteptat şi luna trecută două săptămâni pe Mediterana cu 356 de migranţi la bord, salvaţi în mai multe operaţiuni, până când i s-a permis să acosteze în Malta după ce şase state din UE, printre care şi România, au acceptat să primească aceşti migranţi.

ONG-ul Medici fără Frontiere a cerut atunci Uniunii Europene stabilirea unui mecanism permanent de redistribuire a migranţilor între statele UE, nu astfel de înţelegeri punctuale pentru fiecare situaţie.

Citeşte şi: Boris Johnson IGNORĂ legea şi nu va cere o nouă amânare a Brexitului

Încercând să descurajeze migraţia ilegală, Italia şi Malta au refuzat în ultimele luni primirea navelor ONG-urilor care continuă în apropierea Libiei operaţiunile de salvare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa, acceptând numai acostarea acelora pentru care alte state ale UE au încheiat acorduri de redistribuire a migranţilor recuperaţi de acele nave.

Tags: marea mediteranaMedici fără FrontieremigrantiOcean VikingSOS-Méditerranée
Categorii: Diaspora