Ocean Viking îşi continuă operaţiunile de salvare în Marea Mediterană

Publicat:

Ocean Viking, nava umanitară a organizaţiei nonguvernamentale SOS Mediterranee, a salvat marţi 73 de migranţi în urma a două operaţiuni de salvare consecutive în apele internaţionale din largul Libiei, iar numărul de persoane salvate aflate la bordul său a ajuns la 146, a anunţat miercuri ONG-ul, informează AFP, potrivit agerpres.

Echipe ale ONG-ului au salvat iniţial 33 de persoane, printre care patru minori (dintre care doi neînsoţiţi), ce se aflau la bordul “unei ambarcaţiuni din lemn nepotrivită pentru navigaţie (pe mare) şi supraaglomerată”, a anunţat într-un comunicat SOS Mediterranee, cu sediul la Marsilia, în sud-estul Franţei.


Citeşte şi: Putin vrea ca trupele ruse din Ucraina să primească echipamentul ‘cel mai modern, comod şi eficient’ – Black News

La scurt timp după, Ocean Viking a salvat 40 de persoane (dintre care zece femei, nouă minori neînsoţiţi şi trei copii sub patru ani), care se aflau la bordul unei “ambarcaţiuni din fibră de sticlă aflată în derivă şi care se înclina în mod periculos”, a adăugat ONG-ul.

Aceste două noi operaţiuni de salvare, după cele două precedente de la sfârşitul săptămânii trecute, au crescut la 146 numărul total de persoane salvate şi luate în grijă la bordul Ocean Viking de echipele SOS Mediterranee şi ale Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi de Semilună Roşie (IFRC).

De la începutul anului, 1762 de migranţi au dispărut în Mediterana, dintre care 1295 în Mediterana Centrală, cea mai periculoasă rută a migraţiei la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Agenţia ONU a estimat la 2062 numărul de persoane decedate sau dispărute în 2021 în Mediterana, dintre care 1567 în Mediterana Centrală.

În fiecare an, mii de persoane care fug de conflicte armate sau de sărăcie încearcă să ajungă în Europa traversând Mediterana dinspre Libia, a cărei coastă maritimă se află la circa 300 de km de Italia.

Citeşte şi: După un puternic seism, mai multe replici au zguduit din nou Filipine – Black News

Noua şefă a guvernului din Italia, Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d’Italia, s-a angajat marţi să blocheze sosirile de migranţi dinspre Africa, în condiţiile în care peste 1300 de persoane s-ar afla în prezent în dificultate în Mediterana, potrivit ONG-ului Alarm Phone.

Noul său ministru de interne, Matteo Piantedosi, a declarat că ar putea împiedica navele ONG-urilor şi pe migranţii salvaţi aflaţi la bordul lor să intre în Italia, ceea ce ar reprezenta o reeditare a controversatei politici lansate în 2019 de Matteo Salvini, liderul partidului Liga şi în prezent vicepremier în guvernul condus de Meloni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.