X

Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună la alegerile prezidențiale

Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună la alegerile prezidențiale

Octavian Țîcu, care a mai candidat la alegerile prezidențiale din anul 2020, este candidatul Blocului Împreună la alegerile prezidențiale din toamna acestui din Rep. Moldova. Acesta a fost ales în cadrul unor alegeri interne, anunță reprezentanții blocului format din patru formațiuni proeuropene.

,,În cadrul unui proces inedit, democratic și unic în felul său prin alegeri interne, secrete și liber exprimate, cele patru partide din cadrul Blocului Împreună: Platforma Da, Partidul Schimbării, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Liga Orașelor și Comunelor a adoptat decizia de-al înainta pentru funcția de președinte al Republicii Moldova pe domnul Octavian Țîcu”, a afirmat Alexandru Bujorean, președintele Liga Orașelor și Comunelor, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Contracandidații lui Octavian Țîcu au fost liderul CUB, Igor Munteanu și președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, cei trei prezentând pe rând viziunea și platforma în campania electorală privind alegerea președintelui Republicii Moldova.

După anunțarea rezultatelor alegerilor interne, Octavian Țîcu a confundat Blocul Împreună cu Blocul Acum pe listele căruia a fost anterior deputat în Parlamentul moldovean, dar pe care l-a părăsit.

,,Pentru mine, în primul rând, este o moare onoare și o mare responsabilitate în acest prim exercițiu de democrație veritabilă, să devin candidatul Blocului Împreună pentru alegerile prezidențiale 2024. Mă bucur că-n aceste polemici pe care le-am avut din momentul constituirii Blocului Electoral Acum…Blocului Electoral Împreună am reușit… rămân cu sechelele de altădată pentru că am mai trecut prin asemenea exercițiu pe care-l cunoaștem cu toții”, a spus, zâmbind Octavian Țîcu.

Testarea capacităților blocului

Acesta a mai menționat că Blocul Împreună, prin participarea la alegerile prezidențiale, își va testa capacitățile, pregătindu-se pentru scrutinul parlamentar de anul viitor, acesta fiind ,,cel mai important exercițiu politic pentru viitorul  Republicii Moldova”.

,,Eu care sunt și rămân un unionist convins, am ajuns să reprezint patru partide politice în care sunt deopotrivă unioniști și proeuropeni și care ne asumăm plenar această agendă proeuropeană, oferind cetățenilor Republicii Moldova perspectiva unui vot sigur și încrezător reprezentat de patru partide politice și o platformă unionistă pe care o reprezint. De mâine începe o altă perioadă în viața noastră politică, o perioadă în care sper foarte mult să reușim, să ne consolidăm pentru tot ceea ce înseamnă campania prezidențială și pentru a ne testa capacitățile în vederea pregătirii pentru alegerile parlamentare care vor fi cu siguranță cel mai important exercițiu politic pentru viitorul Republicii Moldova- în a fi sau a nu fi în familia europeană”, a mai declarat acesta.

A doua tentativă

În vârstă de 51 de ani, Octavian Țîcu, un istoric și fost boxer profesionist, a participat și la alegerile prezidențiale din anul 2020 din țara vecinî, atunci reprezentând Partidul Unității Naționale (PUN) și acumulând 2 % dintre voturi.

Până acum, cel puțin 15 persoane au anunțat că se vor înscrie în cursa pentru funcția de șef de stat,  printre ele numărându-se actualul președinte Maia Sandu, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, fostul prim-ministru Ion Chicu, ex-premierul Vlad Filat, condamnat pentru acte de corupție și ex- procurorul general Alexandr Stoianoglo, care figurează în dosare penale și este susținut de PSRM, dar și fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah. În aceeași listă mai figurează fostul ministru al Afacerilor Externe Tudor Ulianovschi, juristul Teodor Cârnaț, jurnalista Natalia Morari, ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună, fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca din partea PSDE și transfugul Vasile Bolea din partea Blocului Victorie. 

 

 

Tags: alegerikremlinMoldovaOctavian ŢîcuUE
Politică