Octavian Țîcu, gata să colecteze semnături de susținere pentru alegerile prezidențiale

Publicat:

Octavian Țîcu, gata să colecteze semnături de susținere pentru alegerile prezidențiale

Octavian Țîcu, candidatul anunțat de Blocul Electoral „Împreună” pentru alegerile prezidențiale, și-a constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de susținere. Comisia Electorală Centrală confirmă că a recepționat setul de acte.

Octavian Țîcu a mers la CEC la 21 august unde a depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de inițiativă constituit de Blocul Electoral „Împreună” pentru susținerea candidatului la alegerile prezidențiale. Aceasta fără un eveniment de anunț. Țîcu a fost însoțit de liderul Platformei DA, Dinu Plângău, potrivit agora.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

În continuare, CEC, în termen de trei zile de la recepționarea documentelor, va examina corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Amintim că la momentul alegerii candidaturii sale, Octavian Țîcu a afirmat că a „concurat” cu Igor Munteanu, dar și cu Ștefan Gligor. Într-un final, blocul politic, prin vot, l-a ales pe el pentru a candida la scrutinul electoral. Ulterior, Igor Munteanu, liderul CUB, a anunțat că se retrage din Blocul „Împreună”.

Acum, Blocul electoral „Împreună” este înregistrat oficial la CEC, iar din el fac trei partide politice. Este vorba despre Platforma DA, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor.

CONTEXT. Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul național.

Până în acest moment, fostul premier din perioada comunistă Vasile Tarlev, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo și ex-ministrul de Externe din Guvernul PDM Tudor Ulianovschi și-au constituit grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de susținere a candidaturii la funcția de președinte al țării.

În pofida nemulțumirilor din conducerea partidului, și fostul ministru al Apărării din perioada comuniștilor, Valeriu Pleșca, a fost desemnat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea PSDE.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tot în prima zi de înregistrare, la 21 august, și fostul premier din perioada socialistă, Ion Chicu, și-a constituit un grup de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de susținere a candidaturii sale la funcția de președinte al țării. Echipa candidatului PDCM a depus actele la CEC.

Potrivit legislației electorale, pentru alegerile din toamna acestui an, termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Victor Parlicov: Putem diminua rata dobânzii la construcția parcurilor eoliene

Victor Parlicov: Putem diminua rata dobânzii la construcția parcurilor eoliene În cadrul proiectelor de construcție a parcurilor eoliene și fotovoltaice, pe lângă diminuarea riscului politic,...

Premierul României pleacă la Bruxelles să discute cu Ursula von der Leyen despre PNRR și comisarul european

Premierul României pleacă la Bruxelles să discute cu Ursula von der Leyen despre PNRR și comisarul european Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, la debutul...

Renato Usatîi, desemnat drept candidatul ‘Partidului Nostru’ pentru funcția de președinte

Renato Usatîi, desemnat drept candidatul 'Partidului Nostru' pentru funcția de președinte Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, a fost desemnat drept candidatul „Partidului Nostru”...

R. Moldova a alocat peste 110 mii de dolari în calitate de contribuție financiară pentru conferința FAO pentru Europa

R. Moldova a alocat peste 110 mii de dolari în calitate de contribuție financiară pentru conferința FAO pentru Europa R. Moldova a alocat peste 110...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.