Odobescu cere NATO un sprijin adecvat pentru ţara noastră

Publicat:

Odobescu cere NATO un sprijin adecvat pentru ţara noastră

Necesitatea acordării unui sprijin adecvat pentru R. Moldova din partea NATO va fi unul dintre subiectele reuniunii informale a miniștrilor de Externe din statele membre ale Alianței, care va avea loc astăzi la Praga. Propunerea va fi înaintată de șefa diplomației de la București, Luminița Odobescu, se anunță într-un comunicat al MAE român.

Potrivit sursei citate, discuţiile “urmăresc cristalizarea şi armonizarea priorităţilor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Washington”.


Vezi şi: VIDEO – Directoarea unei grădiniţe a fost arestată pentru corupţie – Stiripesurse.md

Principalele teme de pe agendă sunt sprijinul aliat pentru Ucraina, implementarea deciziilor adoptate la Vilnius, întărirea sprijinului pentru parteneri.

Şefa diplomaţiei române va evidenţia consecinţele războiului declanşat de Rusia în Ucraina asupra securităţii europene şi euro-atlantice şi va sublinia imperativul unui răspuns ferm al NATO, cu accent pe consolidarea unitară şi coerentă a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, cu atât mai importantă în condiţiile intensificării provocărilor la adresa statelor aliate.

Odobescu cere NATO un sprijin adecvat pentru ţara noastră

Ministrul român de Externe va sublinia necesitatea continuării unui sprijin substanţial pentru Ucraina şi va pleda pentru un pachet decizional solid în acest sens la viitorul Summit aliat, de natură să demonstreze angajamentul aliat faţă de Kiev, atât în planul susţinerii practice, cât şi în plan politic, în ceea ce priveşte consolidarea parcursului euro-atlantic.

Totodată, va puncta necesitatea unui sprijin adecvat al Alianţei şi pentru pentru alţi parteneri vulnerabili afectaţi de războiul în derulare, în special pentru Republica Moldova, mai arată MAE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice au sporit canicula din timpul pelerinajului musulman cu 2,5 grade Celsius, afirmă cercetătorii

Schimbările climatice au sporit canicula din timpul pelerinajului musulman cu 2,5 grade Celsius, afirmă cercetătorii Valul de caniculă din Arabia Saudită considerat responsabil pentru moartea...

Fenomenul de pe Everest care face lumină în cazul a sute de dispariții și decese stranii din ultimul secol

Fenomenul de pe Everest care face lumină în cazul a sute de dispariții și decese stranii din ultimul secol Schimbările climatice accelerează topirea gheții și...

Ce taxe trebuie să achiți pentru parfumurile din bagajele cu care călătorești sau din coletele primite din străinătate

Ce taxe trebuie să achiți pentru parfumurile din bagajele cu care călătorești sau din coletele primite din străinătate Persoanele fizice pot introduce în țară parfumuri...

Partidul Fidesz al lui Orban încearcă să impulsioneze un nou grup ‘suveranist şi patriotic’ în Parlamentul European

Partidul Fidesz al lui Orban încearcă să impulsioneze un nou grup 'suveranist şi patriotic' în Parlamentul European Partidul conservator naţionalist al premierului ungar Viktor Orban,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.