Ofensiva forţelor pro-Haftar împotriva capitalei libiene Tripoli continuă să facă victime: aproape 150 de morţi (OMS)

Publicat:

Cel puţin 147 de persoane au fost ucise, iar alte 614 rănite de la lansarea ofensivei mareşalului Khalifa Haftar la 4 aprilie împotriva capitalei libiene Tripoli, potrivit unui nou bilanţ publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a scris pe Twitter că peste 18.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele pentru a se refugia din calea luptelor în locuri mai sigure, între care 6.000 au putut beneficia de ajutor.


Citește și : Matteo Salvini -o nouă anchetă pentru sechestrare de migranţi

Lupte violente se duc din 4 aprilie la periferia sudică a Tripoli între forţele Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de către comunitatea internaţională, şi Armata Naţională Libiană (ANL) autoproclamată de mareşalul Haftar, omul forte din estul Libiei, care doreşte să preia controlul asupra capitalei libiene, sediul GNA.

OMS a cerut luni ‘tuturor părţilor să dea dovadă de reţinere’ şi să evite atacarea spitalelor, ambulanţelor şi personalului medical.

Organizaţia a indicat că a desfăşurat echipe de chirurgi în spitale pentru a se face faţă ‘afluxului’ de răniţi.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a declarat, pe contul de Twitter al echipei sale din Libia, că a furnizat material medical de urgenţă Ministerului Sănătăţii libian pentru a veni în ajutor victimelor în zonele cele mai afectate, Ain Zara şi Gasr ben Ghachir, la sud de capitala libiană.

Citește și : Annegret Kramp-Karrenbauer este favorită să preia cancelaria Germaniei

‘În timp ce situaţia de pe teren se deteriorează şi numărul victimelor creşte, infrastructura sanitară se confruntă cu nevoie critică de ajutor’, adăugă UNHCR.

În afară de luptele de la sol, cele două tabere desfăşoară zilnic raiduri aeriene şi se acuză reciproc că vizează civili.

Forţele GNA au anunţat duminică doborârea unui avion de vânătoare a ANL, la sud de capitală. O sursă ANL a confirmat pierderea aparatului, dar a atribuit incidentul unei ‘defecţiuni tehnice’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.