Ofertă-bombă pe masa cancelariei austriece: Indonezia vrea să le cumpere TOATĂ flota de avioane Eurofighter!

Publicat:

Indonezia este interesată de achiziţia întregii flote de avioane de luptă Eurofighter a Austriei, i-a comunicat ministrul indonezian al apărării Prabowo Subianto omoloagei sale austriece, Klaudia Tanner, printr-o scrisoare citată miercuri de dpa, potrivit agerpres.

Propunerea de cumpărare a aparatelor Eurofighter Typhoon ar fi ‘în interesul ambelor ţări’, arată documentul.


Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

Austria a cumpărat avioanele respective în 2003, în cadrul celei mai mari achiziţii de armament a ţării din perioada postbelică. Ulterior, guvernul de la Viena a făcut acuzaţii de corupţie, susţinând că a plătit prea mult producătorului Airbus din cauza includerii în contract a unor sume pentru intermediari. Airbus a respins suspiciunile.

Conform contractului de achiziţie, Austria nu poate vinde avioanele unei alte ţări fără acordul Airbus.

Ministerul apărării de la Viena verifică în prezent autenticitatea scrisorii ministrului indonezian, a declarat săptămâna aceasta un purtător de cuvânt agenţiei de presă austriece APA.

Subiectul a provocat controverse în Indonezia; un parlamentar a cerut guvernului de la Jakarta să renunţe la plan. ‘Guvernul şi Camera Reprezentanţilor s-au angajat să nu achiziţioneze echipamente militare’, a declarat deputatul Tubagus Hasanuddin.

Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

Prabowo a afirmat că este conştient de opoziţia faţă de tranzacţie, dar aceasta ar putea oferi ‘o schimbare promiţătoare ambelor părţi’.

Indonezia a semnat în 2018 un contract pentru cumpărarea a 11 avioane de luptă Suhoi Su-35 din Rusia, care încă nu a fost pus în practică. Ministerul apărării a vorbit despre obstacole în calea tranzacţiei, fără a preciza la ce se referă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

VIDEO – Netanyahu, către liderii occidentali: ‘Ar trebui să le fie ruşine’

VIDEO - Netanyahu, către liderii occidentali: 'Ar trebui să le fie ruşine' Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a criticat sâmbătă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi...

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva Cel puţin o femeie a murit într-un atac, cu armă de foc...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.