X

Un oficial american numit de Trump demisionează după dezvăluirile CNN

Un oficial al SUA numit de preşedintele american Donald Trump a demisionat din funcţie după ce CNN a postat fragmente din comentarii rasiste şi islamofobe făcute de acesta la o emisiune radio pe care obişnuia să o găzduiască, informează canale de ştiri citate vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Carl Higbie a demisionat din funcţia sa de responsabil pentru afaceri externe în cadrul Corporaţiei pentru Serviciul Naţional şi Comunitar (agenţie federală,CNCS), potrivit unui comunicat al purtătoarei de cuvânt a CNCS, Samantha Jo Warfield, informează CNN.

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Atât Higbie, cât şi CNCS – agenţie care gestionează grupuri de voluntari, printre care AmeriCops, Senior Corps şi Social Innovation Fund – şi Casa Albă nu au fost disponibile pentru comentarii, precizează Reuters.

CNN KFile, echipa pentru reportaje de investigaţie a canalului de ştiri, a postat înregistrări cu emisiunea radio ‘Sound of Freedom’ din 2013 şi 2014, în care el îşi exprima adversitatea faţă de musulmani, persoanele de culoare şi homosexualitate.

‘Pur şi simplu nu-mi plac musulmanii. Oamenii întotdeauna mă fac cu ou şi cu oţet pentru asta: ‘Carl, eşti un rasist, nu se poate, eşti un misogin’. Iar eu zic, ‘Doamne Sfinte, pur si simplu nu imi plac musulmanii pentru că ideologia lor este groaznică”, spune el, într-unul dintre fragmente, în care descrie islamul drept ‘ideologia unui pedofil’.

Într-un alt fragment, Carl Higbie continuă cu diatribele jignitoare la adresa musulmanilor, pe care îi trimite ‘în fundătura lor de rahat’.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

Donald Trump a fost acuzat de senatorul democrat Dick Durbin că a folosit cuvântul ‘fundătură de rahat’ când s-a referit la ţări africane, în timpul unei reuniuni asupra migraţiei, pe care a avut-o săptămâna trecută la Casa Albă, stârnind idignare în mai multe ţări africane.

Trump a negat că este rasist, spunându-i unui reporter: ‘Sunt cea mai puţin rasistă persoană pe care a-ţi intervievat-o vreodată’.

Tags: AmeriCopsCarl HigbieCasa AlbaCNCS)Corporaţia pentru Serviciul Naţional şi Comunitar (agenţie federalăDick DurbinDonald TrumprasismSenior CorpsSocial Innovation FundSUA
Categorii: Știrile zilei