Oficial german: Succesul în integrarea refugiaţilor din Ucraina ar trebui să servească drept exemplu pentru viitor

Publicat:

Succesul consemnat în ce priveşte integrarea refugiaţilor de pe urma războiului din Ucraina ar trebui să servească drept exemplu pentru viitor, a declarat marţi comisarul pentru integrare al guvernului federal, potrivit agerpres.

Accesul imediat pe piaţa muncii şi la cursurile de integrare, cuplate cu asistenţă din partea birourilor de forţă de muncă guvernamentale, au dat rezultate bune, a arătat Reem Alabali-Radovan pentru agenţia DPA.


Citește și :  Macron îl asigură pe Lapid că un acord asupra programului nuclear iranian va ţine cont de interesele Israelului

‘Acesta ar trebui să fie un model pentru politicile noastre de migraţie şi integrare, astfel încât să devenim o ţară de imigraţie şi integrare în pas cu vremurile’, a adăugat ea.

Alabali-Radovan a adus un omagiu muncii numeroşilor voluntari care au ajutat refugiaţii în gări şi centrele de cazare de urgenţă, sau chiar s-au oferit să-i găzduiască în casele lor.

Mulţi dintre refugiaţi vor rămâne în Germania ‘luni, ani sau chiar pentru tot restul vieţii’ şi aveau nevoie de o perspectivă stabilă, a mai spus comisarul guvernamental.

Potrivit lui Helmut Dedy, directorul executiv al Asociaţiei Oraşelor Germane, acestea ‘continuă să acorde asistenţă cu toate puterile lor pentru a uşura sosirea în siguranţă a refugiaţilor de război din Ucraina’, cărora le pun la dispoziţie ‘cazare, locuri la grădiniţe şi şcoli’.

Refugiaţilor li se oferă cazare de către rude, prieteni, persoane private, precum şi în hoteluri şi centre de primire.

Citește și : Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

Dedy a remarcat că Germania rămâne o destinaţie populară pentru migranţi din alte zone, context în care a criticat anumite municipalităţi.

‘Este greşit când câteva oraşe mari trebuie să preia mult mai mulţi refugiaţi din Ucraina comparativ cu media, iar în plus trebuie să absoarbă sosiri din alte ţări’, a spus el, insistând că guvernele celor 16 landuri federale ar trebui să distribuie mai echitabil aceste persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.