Oficial sud-coreean: Al doilea summit Trump-Kim trebuie să aibă rezultate concrete

Publicat:

Al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programat pentru finalul lunii februarie, trebuie să „ofere rezultate concrete în ceea ce privește denuclearizarea”, a declarat Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, citat de Reuters, scrie mediafax.

Ministrul de Externe al Coreei de Sud a declarat în cadrul Forumului Economic Davos că cei doi lideri „trebuie să facă pași importanți pe drumul denuclearizării”, pentru a ajunge la stabilitate în Peninsula Coreeană, în conformitate cu așteptările internaționale.


Citește și : Atac cu vehicul-capcană în apropierea ambasadei Rusiei din Damasc

Kang Kyung-wha a avut o întâlnire oficială cu omologul său japonez Taro Kono la Davos, în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul summit dintre Statele Unite și Coreea de Nord.

Taro Kono a fost de acord cu rezultatele concrete cerute de omologul său sud-coreean, menționând faptul că Japonia dorește comunicare și coordonare cu oficialii sud-coreeni în ceea ce privește negocierile de denuclearizare.

Donald Trump și Kim Jong-Un s-au întâlnit pentru prima dată în luna iunie în Singapore. În cadrul summitului, cei doi lideri au decis începerea procesului de denuclearizare a Peninsulei Coreene, care nu a înregistrat însă un progres semnificativ.

Președintele american s-a întâlnit vineri cu negociatorul nord-coreean pe probleme de denuclearizare Kim Yong Chol. În urma întâlnirii, oficialii de la Casa Albă au anunțat că următorul summit dintre Donald Trump și Kim Jong-Un va avea loc la finalul lunii februarie.

Detaliile organizării summitului continuă să fie negociate, deși Statele Unite se confruntă cu o criză, din cauza blocajului guvernamental parțial. Momentan nu a fost decisă locația exactă a summitului, dar Vietnamul a fost considerat un candidat principal.

Citește și : Bashar al-Assad suspendă vizele speciale pentru mai mulți diplomați europeni la Damasc

Oficialii vietnamezi nu au fost informați momentan de posibilitatea găzduirii summitului dintre Donald Trump și Kim Jong-Un, dar consideră că Vietnamul are capacitatea de a găzdui o întâlnire de acest gen.

„Este la latitudinea Statelor Unite și Coreei de Nord să decidă locația și momentul summitului”, a declarat Le Thi Thu Hang, ministrul de Externe al Vietnamului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 5 octombrie 2024 

Horoscop 5 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, potrivit stiripesurse. Horoscop 5 octombrie 2024 Berbec Berbecii sunt...

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.