Oficial ucrainean: Avem nevoie de zece ori mai mult sprijin militar pentru a învinge Rusia în acest an

Publicat:

Ucraina trebuie să primească semnificativ mai mult sprijin militar decât au oferit aliaţii până acum pentru a ”termina agresiunea rusească în acest an”, a declarat ministrul adjunct de Externe ucrainean, Andrii Melnik, citat de CNN, scrie news.ro.

”Suntem recunoscători aliaţilor noştri pentru ajutorul lor militar. Dar nu este destul. Ucraina are nevoie de zece ori mai mult pentru a termina agresiunea rusească în acest an”, a afirmat Melnik, într-un mesaj pe Twitter.


Citește și : Polonia tocmai a arătat Rusiei care este călcâiul lui Ahile pentru ea în sprijinirea Ucrainei

El a făcut apel la partenerii Ucrainei să ”treacă de toate liniile roşii artificiale” şi să dedice 1% din PIB pentru a livra arme Ucrainei.

”Aliaţii noştri trebuie să înţeleagă scara acestui război”, a afirmat ministrul adjunct, vineri, într-o discuţie cu presa ucraineană.

Melnik a citat o afirmaţie a secretarului Apărării al SUA Lloyd Austin conform căreia o coaliţie internaţională a oferit, până acum, sprijin în valoare de 55 de miliarde de dolari Ucrainei.

”Pare un număr mare. Dar spre deosebire de Al Doilea Război Mondial, cu care, din nefericire, pot fi făcute tot mai multe paralele, un ajutor în valoare de peste 50 de miliarde de dolari a fost oferit în cadrul programului de împrumut şi închiriere al SUA doar în anii 1940”, a spus oficialul ucrainean. ”Echivalentul de azi ar fi în jur de 700-800 miliarde de dolari”, a adăugat el.

Tancurile de luptă moderne se află printre contribuţiile-cheie pe care aliaţii occidentali le-au oferit Ucrainei, iar forţele ucrainene urmează să înceapă luna viitoare antrenamentele privind modul de operare a tancurilor Abrams.

Citește și : Cota popularităţii lui Macron, la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

Ajutorul de 55 de miliarde de dolari al coaliţiei în ceea ce priveşte asistenţa de securitate pentru Ucraina a inclus ”peste 230 de tancuri şi peste 1.550 de vehicule blindate şi alte echipamente şi muniţii”, potrivit lui Austin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost...

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork Rusia revendică vineri cucerirea unui nou sat, Iurivka, în estul Ucrainei,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.