Oficiali chinezi şi australieni din domeniul apărării au avut prima întâlnire oficială de după 2019

Publicat:

Oficiali chinezi din apărare au avut o întrevedere cu omologi australieni miercuri la Canberra, a comunicat Ministerul Apărării al Chinei, fiind vorba despre prima întâlnire oficială începând din 2019, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Discuţiile ajută la dezvoltarea unei relaţii stabile între cele două armate şi la consolidarea înţelegerii reciproce, a indicat ministerul chinez.


Citeşte şi: 19 funcţionari venezueleni au fost arestaţi într-o ‘cruciadă’ anticorupţie – Black News

Departamentul Apărării al Australiei a confirmat întâlnirea, menţionând că dialogul a fost purtat ‘într-o atmosferă profesionistă, cu ambele părţi făcând schimb de opinii pe probleme de securitate regionale’.

Discuţiile au avut loc după ce ministrul de externe chinez Qin Gang a declarat, într-o întâlnire cu omologul australian în marja unei reuniuni G20 în martie, că cele două state au reluat dialogul instituţional şi consultările în multiple domenii.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în ultimii ani, China impunând sancţiuni la exporturile australiene după ce Canberra a cerut o anchetă internaţională cu privire la originile noului coronavirus.

Părţile fac acum progrese spre reluarea exporturile australiene de cherestea în China, în cel mai recent semn de normalizare a relaţiilor comerciale.

Însă, în timp ce se lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor, alianţa AUKUS (SUA, Australia, Marea Britanie) a luat măsuri pentru a contracara ambiţiile Chinei în Indo-Pacific.

Citeşte şi: Zelenski salută discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez – Black News

Săptămâna trecută, alianţa AUKUS a prezentat detaliile unui plan de a furniza Australiei submarine de atac cu propulsie nucleară începând din primii ani ai deceniului următor.

Ministerul de Externe chinez a criticat acordul, spunând că AUKUS a desconsiderat preocupările comunităţii internaţionale şi ‘s-a angajat mai departe pe un drum periculos’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor”

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.