Oficiali irakieni condamnă prezența trupelor americane pe teritoriul irakian

Publicat:

Mai mulți parlamentari și partide politice din Irak au condamnat joi prezența trupelor americane pe teritoriul irakian, în contextul unei vizite din partea președintelui american Donald Trump, relatează site-ul postului CNN, potrivit mediafax.

Donald Trump a efectuat, miercuri seară, o vizită neanunţată la o bază militară americană din Irak. Aceasta reprezintă prima vizită a actualului lider de la Casa Albă într-o zonă de război.


Citește și : O furtună a perturbat traficul aerian în centrul SUA

Vizita președintelui Trump și prezența trupelor americane au fost denunțate joi de membrii Parlamentului irakian și de majoritatea partidelor politice.

“Trump ar trebui să știe că Irakul nu este un stat american, iar premierul irakian Adil Abdul-Mahdi trebuie să fie responsabil”, a declarat parlamentarul irakian Faleh al-Khazali.

“Cerem tuturor trupelor americane să părăsească Irakul și Guvernului irakian să îi considere invadatori”, a adăugat acesta.

Donald Trump ar fi trebuit să se întâlnească miercuri cu Abdul-Mahdi, însă întrevederea a fost anulată din cauza unor “perspective diferite”.

Citește și : Marina Regală australiană a capturat peste 900 kilograme de heroină în Marea Arabiei

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a informat că Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu premierul irakian la Bagdad pe 11 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.