Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Publicat:

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Ministrul italian de Externe şi alţi oficiali se vor întâlni luni pentru a discuta recenta decizie a Rusiei de a sechestra active sau de a impune măsuri restrictive companiilor italiene, inclusiv UniCredit, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite stiripesurse.ro.

Un tribunal din Rusia a ordonat vineri punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor UniCredit din companiile subsidiare, ca parte a acţiunii în instanţă care implică banca italiană, conform actelor judiciare. Decizia Curţii de arbitraj din Sankt Petersburg acoperă titluri de valoare, proprietăţilor imobiliare şi conturi aparţinând UniCredit, precum şi 100% din acţiunile UniCredit Leasing şi UniCredit Garant, evaluate la 462,7 milioane de euro.


Citeşte şi: Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran – Stiripesurse.md

UniCredit a fost unul dintre garanţii din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalaţii de procesare a gazelor, contract care a fost reziliat în urma sancţiunilor occidentale.

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Luna trecută, subsidiara rusă a companiei italiene Ariston a fost plasată temporar sub conducerea unei entităţi a grupului rus Gazprom, conform unui decret semnat de preşedintele Vladimir Putin.

Sursele au declarat că la reuniunea de luni, convocată de ministrul de Externe Antonio Tajani, va fi analizată acţiunea în justiţie contra Unicredit şi situaţia dificilă cu care se confruntă alte companii italiene cu operaţiuni în Rusia.

Tot vineri, un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor Deutsche Bank şi Commerzbank, băncile germane fiind de asemenea printre garanţii din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalaţii de procesare a gazelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat, în cadrul şedinţei de astăzi, cu amenzi în sumă...

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale Mâine, începând cu ora 09.00, va fi lansată expoziția, aflată la cea de-a doua ediție. În...

Geoană și-a înregistrat oficial sigla pentru candidatura la alegerile prezidențiale din România

Geoană și-a înregistrat oficial sigla pentru candidatura la alegerile prezidențiale din România Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus o cerere oficială pentru...

Putin insistă pe lângă Orban asupra propunerii sale de încetare a ostilităţilor în Ucraina

Putin insistă pe lângă Orban asupra propunerii sale de încetare a ostilităţilor în Ucraina Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat vineri în faţa premierului ungar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.