Oficialii din Hawaii au mobilizat Garda Națională pentru a interveni în timpul erupției unui vulcan

Publicat:

Oficialii din Hawaii au mobilizat Garda Națională pentru a interveni în timpul erupției vulcanului Mauna Loa, a cărui lavă se apropie de o autostradă importantă a statului, informează mediafax.

Râurile de lavă care au ieșit din vulcan în ultima săptămână nu reprezintă o amenințare pentru comunități sau proprietăți, au susținut oficialii, potrivit CNN. Cu toate acestea, erupția celui mai mare vulcan activ din lume i-a pus pe jar pe locuitori și oficiali, deoarece roca topită continuă să curgă spre autostrada Daniel K. Inouye, amenințând să închidă cel puțin o parte a acesteia.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

„Guvernatorul David Ige și generalul-maior Kenneth Hara au activat luni 20 de membri ai Gărzii Naționale din Hawaii și i-au plasat în serviciul activ pentru a ajuta comitatul Hawai’i cu controlul traficului și alte roluri în erupția vulcanului Mauna Loa”, a precizat Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Hawaii prin intermediul unui comunicat.

Începând de luni, lava se afla la aproximativ 3,16 kilometri de autostradă, potrivit US Geological Survey. Ritmul în care lava se deplasează a fost imprevizibil, iar experții nu pot spune când sau dacă lava va ajunge la autostradă.

„Există multe variabile în joc și se așteaptă ca atât direcția, cât și momentul în care avansul fluxului să se schimbe pe perioade de ore sau zile, ceea ce face dificilă estimarea momentului în care sau dacă fluxul va avea un impact asupra autostrăzii Daniel K. Inouye”, a anunțat institutul geologic.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

În ultimele 24 de ore, lava a avansat spre autostradă cu o viteză de 25 de metri pe oră, o reducere de la 40 de metri pe oră în weekend, potrivit institutului geologic.

Mauna Loa a început să erupă pe 27 noiembrie, alăturându-se astfel vulcanului Kilauea, aflat în apropiere, care erupe încă de anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, va mai sta 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Decizia a...

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.