Oficialii din Malaezia au crezut inițial că pilotul a prăbușit intenționat zborul MH370

Publicat:

Fostul premier australian Tony Abbott a afirmat că responsabili malaezieni de rang foarte înalt au suspectat în prima etapă că pilotul avionului Boeing 777 al Malaysian Airlines, zborul MH370, a cauzat în mod deliberat catastrofa aviatică ce a avut loc în urmă cu aproape şase ani, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

La 8 martie 2014, avionul, care decolase din Kuala Lumpur în direcţia Beijing, cu 239 de pasageri la bord, a dispărut în mod misterios. Nicio urmă a avionului nu a fost găsită de atunci în zona de căutare de 120.000 de kilometri pătraţi din sudul Oceanului Indian, în largul Australiei.


Citește și: Londra dezvăluie noul sistem de imigrație post-Brexit

Aceste cercetări maritime, cele mai importante din istorie, au fost întrerupte în ianuarie 2017. Cauzele acestei dispariţii – cel mai mare mister al aviaţiei civile moderne – fac de atunci obiectul unor multiple speculaţii.

Într-un documentar difuzat miercuri de Sky News, Abbott afirmă că a înţeles în săptămâna de după acea dispariţie că Malaezia îl suspecta pe comandantul de bord că a prăbuşit avionul în mod deliberat.

“Am înţeles clar că responsabili de rang foarte înalt ai guvernului malaezian credeau la început de tot că a fost vorba de un gest sinucigaş al pilotului”, a declarat Abbott. “Nu vă voi spune cine şi ce a spus”, a adăugat el.

Citește și: Un mexican ARESTAT în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei

Familia şi apropiaţii comandantului de bord, Zaharie Ahmad Shah, au respins dintotdeauna această ipoteză.

Numeroşi apropiaţi ai victimelor, devastaţi de această dispariţie, au acuzat în trecut compania aeriană şi guvernul malaezian că ascund informaţii asupra acestei drame, cei vizaţi contestând acest lucru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.