Oficialii francezi caută soluţii pentru a salva o belugă rătăcită în apele Senei

Publicat:

Oficialii francezi analizează modalitatea prin care ar putea salva o belugă rătăcită în apele Senei, foarte departe de habitatul său obişnuit din zona arctică, informează BBC, potrivit agerpres.

Aceştia susţin că animalul se află în prezent în apropierea unei ecluze din Vernon, la aproximativ 70 kilometri nord-vest de Paris.


Citeşte şi: Zelenski acuză Amnesty International că ‘încearcă să amnistieze statul terorist’ Rusia – Black News

Publicul este îndemnat să nu se apropie de cetaceul ce pare a fi subponderal.

Experţii sunt nedumeriţi în legătură cu motivul pentru care beluga s-a îndepărtat atât de mult spre sud de habitatul său natural.

“Provocarea acum va fi să o ajutăm să se hrănească şi să încercăm să o însoţim spre ocean”, a declarat Lamya Essemlali, directoarea grupului ecologist Sea Shepherd France, citată de agenţia de presă Reuters.

Ea a declarat că scoaterea animalului din apă este exclusă, deoarece este prea riscantă.

Oficialii nu au comunicat informaţii despre mărimea cetaceului, însă o belugă adultă poate ajunge la peste patru metri lungime.

În luna mai, o orcă bolnavă care rătăcea de mai multe zile în apele Senei a fost descoperită moartă. Un plan de a ghida orca de patru metri înapoi în mare cu ajutorul unor stimuli acustici a eşuat, iar experţii au concluzionat ulterior că animalul era grav bolnav.

Citeşte şi: Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’ – Black News

În 2019, o balenă moartă a fost găsită în râul Tamisa, în apropiere de Gravesend, au declarat oficialii britanici.

Această descoperire a avut loc la doar câteva săptămâni după ce o balenă cu cocoaşă observată înotând în aceeaşi zonă murise. Se crede că aceasta a ajuns în Tamisa din cauza unei erori de navigaţie, posibil în timpul fluxului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.