Oficialii ruşi sunt optimişti că economia va reveni pe creştere mai repede decât se estima

Publicat:

Economia Rusiei ar urma să se contracte cu 2,9% în acest an, pentru a reveni pe creştere în 2023/2024, a declarat marţi ministrul Dezvoltării Economice, Maxim Reşetnikov, informează Reuters, potrivit agerpres.

Conform scenariului de bază dezvăluit marţi de Ministerul rus al Dezvoltării Economice, Produsul Intern Brut ar urma să se contracte cu 0,9% în 2023, a anunţat agenţia de presă Itar Tass, adică o evoluţie mult mai bună faţă de declinul de 2,7% prognozat luna trecută.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Maxim Reşetnikov a subliniat că, de la un trimestru la altul, economia rusă va reveni pe creştere încă de la finele acestui an, în timp ce contracţia uşoară care va fi înregistrată pe ansamblul anului 2023 se va datora efectului de bază.

De asemenea, Ministerul rus al Dezvoltării Economice a anunţat marţi că prognozează o creştere de 2,6% în 2024, mai puţin decât avansul de 3,7% estimat luna trecută, iar Maxim Reşetnikov a subliniat că economia Rusiei este pe cale să înregistreze o creştere anuală de peste 3% în perioada de după 2024.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

Aceste noi estimări reprezintă o îmbunătăţire semnificativă faţă de prognozele publicate luna trecută, când Ministerul rus al Economiei miza pe o contracţie de 4,2% în 2022 şi una de 2,7% în 2023.

Maxim Reşetnikov a subliniat că estimările au fost îmbunătăţite deoarece economia rusă continuă să facă faţă, mai bine decât se estima, efectelor sancţiunilor impuse Moscovei de statele occidentale ca reacţie la invadarea Ucrainei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.