Oficialii turci încearcă să liniștească opoziția, care acuză fraudarea listelor electorale

Publicat:

Autoritatea electorală din Turcia a respins marţi acuzaţiile că listele cu alegători au fost manipulate în perspectiva alegerilor locale care urmează să se desfăşoare în luna martie. Consiliul electoral suprem (YSK) a încercat astfel să liniştească temerile opoziţiei că partidul aflat la putere vrea să modifice aceste liste în favoarea sa, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Nu există alegători dublaţi, falşi sau imaginari. Un alegător poate fi înregistrat o singură dată”, a subliniat la Ankara directorul YSK, Sadi Guven, citat de agenţia de presă de stat Anadolu.


Citește și: Cutremure puternice succesive în Indonezia

El a confirmat însă că instituţia sa a constatat că doar şapte din cei 6000 de alegători înregistraţi cu vârsta peste 100 de ani mai sunt în viaţă. Totodată, YSK a anulat până acum 56.495 de înregistrări false, comparativ cu doar 736 la alegerile prezidenţiale şi legislative din iunie.

Puţin peste 57 de milioane de turci sunt eligibili să voteze la 31 martie, a menţionat oficialul turc.

Principalul partid de opoziţie din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP), a evocat săptămâna trecută o creştere anormală a numărului de votanţi în mai multe oraşe comparativ cu alegerile din iunie 2018, în urma cărora preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a asigurat puteri executive sporite.

Citește și: ELN cere garanții pentru liderii săi din Cuba

Potrivit CHP, numărul de alegători a crescut cu 95,7% într-un district din provincia Cankiri din Anatolia, a scris cotidianul Hurriyet. CHP ar mai fi descoperit că printre cei înregistraţi cu drept de vot se numără şi o anume Ayse Ekici, în vârstă de 165 de ani, născută în Imperiul otoman.

Alegerile locale din martie vor fi cel mai probabil o cursă strânsă, în condiţiile în care popularitatea preşedintelui Erdogan este ameninţată de problemele economice. Ankara şi Istanbul sunt bastioane de importanţă critică pentru formaţiunea lui Erdogan (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, AKP, conservator), care le guvernează din 1994. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.