Un ofiţer al armatei germane suspectat de planificarea unui atentat în Germania urmează să fie eliberat din lipsă de probe

Publicat:

Un ofiţer al armatei germane, suspectat că a planificat un atentat dându-se drept un refugiat sirian, urmează să fie eliberat din lipsă de probe, a anunţat miercuri justiţia germană, relatează news.ro .

Suspiciunile care-l vizează pe Franco Albrecht, aflat la originea unui dosar rocambolesc ce a afectat armata şi serviciile de imigraţie în primăvară, ”nu sunt suficient de argumentate” şi nu justifică, prin urmare, menţinerea lui în detenţie, a precizat Curtea federală de justiţie de la Karlsruhe.


Însă ancheta continuă.

Acest militar, cu gradul de locotenent, staţionat în Franţa, a fost arestat pe 26 aprilie ”având un plan să comită un atac asupra unor oficiali politici de rang înalt şi personalităţi publice” dându-se drept un refugiat, aminteşte Curtea.

Citește și : România ar trebui să absoarbă în anul 2018 fonduri europene de circa 6-6,5 miliarde de euro (Eurodeputatul PMP Siegfried Mureşan)

Bărbatul şi-a procurat în acest scop o armă de foc şi a furat muniţie şi alte arme Bundeswehrului, potrivit aceleiaşi surse.

El ducea o viaţă dublă de peste un an dându-se drept solicitant de azil sirian.

El a reuşit, fără să vorbească arabă şi dând asigurări îl cheamă David Benjamin, să obţină un permis de şedere pe o perioadă de un an şi să încaseze o alocaţie de care beneficiază refugiaţii, pe lânga solda militară.

Acest scandal a scos la iveală gestionarea haotică a primirii celor peste un milion de solicitanţi de azil în Germania începând din 2015, în pofida asigurărilor repetate ale autorităţilor germane, care au subliniat că deţin un control strict asupra procedurilor referitoare la cererile de azil.

Armata germană a fost acuzată că nu luptă suficient împotriva ideilor extremei drepte înăuntrul său.

Mesaje xenofobe au fost găsite pe telefonul mobil al militarului, dar şi o lucrare universitară pe care a redactat-o, înţesată de poziţii naţionaliste sau extremiste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.